Dr. Mészáros Zsuzsanna kapta a Pongrácz Sándor-díjat

Dr. Mészáros Zsuzsanna átveszi a Pongrácz Sándor-díjat Szabó Péter polgármestertől. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
Dr. Mészáros Zsuzsanna átveszi a Pongrácz Sándor-díjat Szabó Péter polgármestertől. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Dr. Mészáros Zsuzsanna kapta idén a Pongrácz Sándor-díjat a Semmelweis-napi városi ünnepségen, ahol Szabó Péter polgármester mondott köszöntőt. A kitüntetést az egészségügyben dolgozók elismerésére alapította az önkormányzat, és 1999 óta minden esztendőben ezen a rendezvényen adják át.

Ahogy a méltatásban elhangzott, Dr. Mészáros Zsuzsanna gyermekorvos harminc éve dolgozik Pakson. Általános orvosi diplomáját 1983-ban vette át a Szegedi Orvostudomány Egyetem Általános Orvosi Karán. Az egyetem elvégzése után a szentesi kórház gyermekosztályán kezdett dolgozni, majd 1987-ben csecsemő- és gyerekgyógyász szakvizsgát tett. 1988-tól körzeti gyermekorvosként folytatta pályafutását. 1988. február 15-től dolgozik Pakson a IV. számú gyermekorvosi körzetben. 1997-ben ifjúságegészségügy és iskolaorvostan szakvizsgát tett, a gyermekkörzeti mellett iskolaorvosi feladatot is ellát. 1995-től rendszeresen részt vesz a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar (PTE ÁOK) Családorvostani Intézet által szervezett családorvosi képzéseken. 2002-től a PTE ÁOK Családorvostani Intézet házigyermekorvos-oktatója. A gyermekgyógyászati képzések mellett rendszeresen részt vesz mentori kurzusokon is.

A doktronő fekészült, elhivatott, a szakmáját szerető ember. Munkáját magas szakmai színvonlaon végzi, folyamatosan képzi magát. Orvosként fontos számára az alapos elméleti felkészültség, pácienseivel empatikus, humánus, nála mindig a gyermekek érdeke áll a középpontban, nyomonköveti testi-lelki fejlődésüket. A körzetébe tartozó családokat életviteli és étkezési tanácsokkal is ellátja. 1996 óta foglalkozik gyógynövények ismeretével, amit kiegészítő terápiaként jól hasznosít. Népszerű és hiteles gyermekorvos, az őt választó családok tudják, hogy bármikor bizalommal fordulhatnak hozzá. Mindig segítőkész, kedves határozottságával segíti betegei gyógyulását. Nemcsak hivatásának magasszíntű művelője, hanem olyan ember, akire kollégái is mindig számíthatnak. Példaképként állítható a jövő gyermekorvosai elé.

A Csengey Dénes Kulturális Központban  megtartott ünnepi esten Bernard Slade: Jövőre, veled, ugyanitt 2. című vígjátékot tekinthették meg az ünnepeltek a budapesti Spirit Színház előadásában.