Idén elkezdődik az idősek otthona bővítése

A Paksi Életfa Idősek Otthona bővítési látványterve

A Paksi Életfa Idősek Otthona bővítési látványterve

Emelt szintű, demens és ápolási részleggel bővül a Paksi Életfa Idősek Otthona, a beruházásnak köszönhetően újabb hatvan gondozott ellátását tudják biztosítani az intézményben. A kiviteli tervek elkészültek, az átalakítás még idén elkezdődik.

Háromszor húsz fős részleggel bővül a Paksi Életfa Idősek Otthona, az intézmény korszerűsítéséről 2017-ben döntött a képviselő-testület. A cél a várólista csökkentése mellett az volt, hogy az otthont alkalmassá tegyék a megváltozott ápolási szükségletek biztosítására.

A beruházás keretében új szárny épül majd a jelenlegi mellett. Ennek földszintjén készül egy húsz fős egység nyolc darab 2-3 fős szobával, közös terasszal és belső átriummal az állandó felügyeletet igénylő demens gondozottak számára, valamint egy másik húsz fős épületrészben 2 fős szobákat alakítanak ki alapvetően ágyhoz kötött ápoltaknak. Egy emelt szintű részleg, ugyancsak húsz fő számára, az épületrész emeletén kap majd helyet, ahova nagyméretű akadálymentes lift és lépcső biztosítja a feljutást. A szobák mini garzon jellegűek lesznek saját közösségi térrel. A meglévő épületben bővítik a mosodát, a konyhát, valamint a közösségi tereket. Összenyitják a középső étkezőt és társalgót, megszűnik a köztük lévő belső udvar, így a régi főépület 70 négyzetméterrel bővül. Mindemellett itt kisebb műszaki, gépészeti és villamossági korszerűsítések is megvalósulnak a korszerűsítés keretében.

– A tervezéssel megbízott a szekszárdi A Négyzet Építész Iroda BT. a szerződött határidőre leszállította a kiviteli terveket, melyek véleményezésére 15 napja van a hivatalnak. Az észrevételeket javítja a tervező, ezt követően adja át a véglegesített dokumentumot, szeptemberben elindulhat a közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására. A szerződéskötés követően, a tervek szerint még ebben az esztendőben, elkezdődhet a beruházás – tájékoztatott Fillér Gergő, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának megbízott vezetője. A korszerűsítés önkormányzati saját forrásól valósul meg.