A szénnel, fával, olajjal fűtőknek is jár a téli rezsicsökkentés

Mint ismeretes, az év elején 12.000 forint egyszeri támogatást kaptak azok a háztartások, ahol vezetékes gázzal vagy távfűtéssel fűtenek. Sokan kérdezték, hogy mi a helyzet azokkal, akik más módon fűtenek, mikor, hogyan kapcsolódhatnak be a programba. Kormánydöntés alapján, most azok a háztartások is megkapják az egyszeri, természetbeni támogatást, amelyek a korábbi rezsicsökkentésben nem részesültek, gáz- vagy távhőszolgáltatási szerződéssel nem rendelkeznek, fával, szénnel, brikettel, palackos gázzal, tartályos gázzal vagy fűtőolajjal fűtenek. A megvalósítással a helyi önkormányzatokat bízták meg – tájékoztatott Péterné Iker Ivett.

A Paksi Polgármesteri Hivatal Humán osztályának vezetője azt is elmondta, hogy a támogatási igényt a Paksi Polgármesteri Hivatal Humán Osztályának Szociális Csoportjához kell benyújtani az erre szolgáló formanyomtatványon 2018. szeptember 1. és 2018. október 15. között. A határidő elmulasztása jogvesztő hatályú. A formanyomtatvány átvehető a Paksi Polgármesteri Hivatal információs pultjánál, a humán osztály szociális csoportjánál, illetve letölthető a város honlapjáról is. Utóbbihoz ide kattintsanak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása nem részesült-e korábban téli rezsicsökkentésben. Ha az OKF vizsgálata alapján valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzatnak szabálysértési, illetve minősítő körülmény fennállása esetén büntető eljárást kell kezdeményeznie.

Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját, ez később nem módosítható. A jogosultak hivatalos igazolást fognak kapni az önkormányzattól, azzal mehetnek majd átvenni a tüzelőanyagot, ahhoz a szolgáltatóhoz, akivel az önkormányzat közbeszerzés után szerződést köt.

A kép illusztráció. Fotó: TelePaks
A kép illusztráció. Fotó: TelePaks