Csak a különbség volt kérdéses

A második bajnoki fordulóban az újonc Tehetséges Fiatalok csapatát fogadta az ASE, a papírforma hazai győzelmet ígért. Az első percek igazolták is ezt, 2 perc 28 másodperc után 13-2-es piros-kék vezetésnél időt kért a budapesti csapat. Később sem változott a játék képe, folyamatosan nőtt a különbség a felek között, a TF-ből McLane 10 pontig jutott.

A második felvonásban sem változott a játék képe, a paksi csapat tetszés szerint érte el pontjait, a vendégek küzdöttek becsülettel, de nem volt a hazai védekezésre ellenszerük. A kisebb sérüléssel bajlódó Evansot pihentette, így nyolc embert forgatott az első félidőben Szrecsko Szekulovics.
A nagyszünet után felforgatott csapatot küldött a pályára a paksi mester, meg is látszott a védekezésen, 3 perc alatt 10 pontot dobott a TF. Rendeződtek a sorok, Trajkovski belőtte magát távolról, újra az ASE diktálta a tempót. A negyedet egy látványos Faust zsákolás zárta.
Két perc telt el az utolsó játékrészből, amikor Kalmárt és Szalait is pályára küldte Szekulovics mester, így Medve Máté kivételével az utánpótlás játszott a hátralévő percekben. A fiatalok meghálálták a bizalmat, a meccset Pajor triplája zárta.

Atomerőmű SE – Serco-TF-Budapest 105-64 (33-17, 31-10, 26-20, 15-17).

Szrecsko Szekulovics: Jó úton vagyunk, egész héten keményen dolgoztunk, a fiatalok több lehetőséget kaptak, ami nagyon jó. Nem voltunk eredménykényszerben, megyünk tovább az úton, amit elkezdtünk. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen szép számban kijöttek.

Horváth Kristóf: Nagyon jó mérkőzést játszottunk, amit végig kontrolláltunk, az edzői utasításokat sikerült betartanunk.

Atomerőmű SE – Serco-TF-Budapest . Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Atomerőmű SE – Serco-TF-Budapest . Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök