Szrecsko Szekulovics: Nem szeretem az ilyen vereségeket

Rangadót játszott az ASE az NB I/A-s férfi kosárlabda-bajnokság negyedik fordulójában, a szombathelyi Falco ellen. A mérkőzés külön pikantériája volt, hogy az előző pontvadászat ezüstérmesének vezetőedzője, Szrecsko Szekulovics, már a paksi csapatot dirigálja.

Jól indult a meccs, Ruják közelije után 6-2-t mutatott az eredményjelző. Felébredt a vendég, és Curry tripláival átvette a vezetést. Míg a vendégeknek minden, a hazaiaknak szinte semmi sem jött be, a távoli kísérletek rendre kimaradtak. Jevtovics révén kicsit sikerült közelebb kerülni, de egy véleményes 3+1-es Curry-akció után hét pontra nőtt a vendégek előnye, amit még eggyel meg is fejeltek a tizedik perc végére.

A második felvonásban már másik arcát mutatta az ASE, határozott védekezés, jól befejezett támadások követték egymást. A palánk alól, és közép távolról egymás után születtek a találatok, a vendégek ezzel szemben mindössze hat pontig jutottak hét perc alatt. Az első hazai triplát Evans szerezte, ezzel át is vette a vezetést az ASE, Jevtovics 2+1-e után négy pontra nőtt az előny. Visszakapaszkodott a Falco, de Eilingsfeld duplája és triplája után újra négy pontra nőtt az előny. A negyed utolsó találatát a Falco szerezte.

A harmadik negyed első öt percében alig esett kosár, a paksi csapat tartotta előnyét, aztán megint jött egy véleményes szituáció, a sárga-feketék három büntetővel átvették a vezetést. Megfogta az ítélet Rujákékat, ismét sok hibával, pontatlanul játszottak, a szombathelyiek pedig kihasználták a lehetőségeiket, és jelentős előnyt szereztek a harmincadik perc végére.

Tovább tartott a vendégek lendülete, a 33. percben 14 pontra nőtt az előnyük. Evans fújt riadót, pontjaival elindult felfelé a paksi csapat, és három perccel később Eilingsfeld kosara után négy pontra csökkent a hátrány. Jevtovic sajnos kipontozódott, megtört a lendület, a vendégek egy 7-0-s rohammal újra biztos vezetésre tettek szert, amit már nem is engedtek ki a kezükből.

Atomerőmű SE – Falco-Vulcano Energia KC 75-82 (13-21, 27-17, 13-23, 22-21). A paksi csapatból hárman jutottak tíz pont fölé, Evans 24-et, Jevtovic 14-et, Ruják 11-et szerzett.

Szrecsko Szekulovics: Nem gondoltam, hogy saját pályán ilyen gyenge produkciót nyújtunk. Faust és Trajkovski teljesítménye kritikán aluli volt. Frusztrált vagyok, nem szeretem az ilyen vereségeket, csak nálunk csúszik a labda, mi nem dobjuk be a triplákat. Sajnálom, régen volt már ekkora közönség.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök