Támogatási megállapodást írt alá Paks Város Önkormányzata és az Atomerőmű SE

Háromszáz millió forinttal támogatja Paks Város Önkormányzata az Atomerőmű Sportegyesületet. Az erről szóló megállapodást ma (11.23.) írta alá Szabó Péter, Paks polgármestere és dr. Kovács Antal, az Atomerőmű Sportegyesület (ASE) ügyvezető-igazgatója. Az eseményen Pekárik Géza, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója is részt vett.

A paksi atomerőművel az építményadó kapcsán korábban folytatott tárgyalásokat követően eltelt időszakban sikerült egy mindkét fél számára hasznos, kompromisszumos megállapodásra jutnunk, aminek eredményeként most aláírjuk ezt a szerződést – idézte fel az előzményeket Szabó Péter polgármester. Arról is tájékoztatott, hogy a megállapodás szerint most háromszáz millió forint támogatást ad az önkormányzat az egyesületnek, az elkövetkező években pedig ez az összeg kétszáz-kétszáz millió forint. A polgármester hangsúlyozta, hogy a fő célok a 10-18 éves korosztály sportolási lehetőségeinek, az élsportolóival kiváló eredményeket elérő és ezzel a város hírnevét is öregbítő Atomerőmű SE utánpótlásnevelésének, valamint a tömegsportnak a támogatása.

Pekárik Géza, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója úgy tájékoztatott, hogy a megállapodás révén az atomerőmű építményadójának egy része kerül az Atomerőmű Sportegyesülethez támogatásként. Kiemelte, az atomerőmű számára rendkívül fontos, hogy az ASE működjön, hiszen az egészséges munka és magánéleti egyensúly fenntartásában fontos szerepe van a tömegsportnak, amire az ASE megfelelő lehetőségeket biztosít az atomerőmű 2500 munkatársa és családtagjaik számára. – Hosszú tárgyalássorozat eredménye ez a megállapodás, amely jól tükrözi, hogy Paks Város Önkormányzata, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és az Atomerőmű Sportegyesület tud és akar is együttműködni most és a jövőben is – húzta alá Pekárik Géza.

Kovács Antal, az Atomerőmű Sportegyesület ügyvezető-igazgatója azt mondta, nagyon fontos mérföldkő ez a támogatói megállapodás. Beszélt arról, hogy nagy feladatokra készül a húszezer lakosú Paks, amihez az összefogás kulcskérdés. Ez a megállapodás mutatja, hogy ez egy szerződésben is testet tud ölteni, nemcsak a lelkekben, ahogy azt is, hogy a hosszú távú gondolkodás adott a város, a sport, és az atomerőmű részéről – fogalmazott dr. Kovács Antal, hozzátéve, azt szeretnénk, ha mindenki ilyen szinten és szellemben gondolkodna. Kiemelte, hogy az ASE számára az élsport mellett a szabadidősport is fontos, közel 1500 fős tagságuknak csak egy kis része élsportoló a többiek szabadidő-sportolók különböző korosztályokból.

Dr. Kovács Antal, az ASE ügyvezető-igazgatója, (b.), Szabó Péter, Paks polgármestere (k.) és Pekárik Géza, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója (j.) a támogatási megállapodás aláírásán. Fotó: Molnár
Dr. Kovács Antal, az ASE ügyvezető-igazgatója (b.), Szabó Péter, Paks polgármestere (k.) és Pekárik Géza, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója (j.) a támogatási megállapodás aláírásán. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök