Meg kellett volna nyerni, de a szerencse is a Jászberény mellé állt

Újabb fontos bajnoki meccset játszott az ASE NBI/A-s férfi kosárlabdacsapata, a 2018/2019-es szezon meglepetéscsapatát fogadták a Gesztenyés úton. A Jászberény a mérkőzés előtt a negyedik helyet foglalta el a táblázaton, a bajnoki rajton az ASE-t győzték le 91-90-re. Schmidt Béla, az Atomerőmű vezetőedzője azt mondta: Azt várom, hogy a csapatom minimum 35 percig fegyelmezetten, a megbeszéltek szerint játszik.

Rögtön magához ragadta a kezdeményezést a paksi csapat, Kovács Ákos közelije, majd Evans és Trajkovski triplája után 8-0-át mutatott az eredményjelző. Jól védekeztek a piros-kékek, nem engedtek könnyű dobásokat az ellenfélnek, így fokozatosan nőtt a két csapat közt a különbség. Egy gyönyörű alley-oop után – Evans labdáját Faust zsákolta – 15-5-nél időt kért a Jászberény. Sikeres volt a berényi „fejtágítás”, egy 7-0-s szériával, miközben a hazai próbálkozások rendre kimaradtak, 17-14-re felzárkóztak, 2 perc 20 másodperccel a negyed vége előtt. Ezután felváltva estek a találatok, nem változott a két csapat közti különbség a 10. perc végére.

Hektikusan alakult a második felvonás, szívta magát a vendégcsapat, a hazai támadások sem voltak már olyan gördülékenyek. Felváltva estek a pontok, sok volt a hiba mind a két oldalon. A negyed közepén Pantelic távolija után átvette a vezetést a vendég, igaz nem sokáig, Ruják közelije után 32-31-et mutatott az eredményjelző. Érdekes ítéletek borzolták a kedélyeket, többször videóztak a sípmesterek, amelyek után rendre a hazai csapathoz került a labda. Paksi találatok következtek, Eilingsfeld triplája után pedig jött a vendég időkérés. A hátralévő 2 perc 10 másodpercben már nem született paksi kosár, a vendégek pedig négy büntetőt értékesítettek, maradt a három pont különbség a felek között.

A harmadik negyedben tovább forrósodtak az indulatok, ami a 25. percben csúcsosodott ki, miután Faust megkapta második technikai hibáját, és kiállították. A közjáték a hazaiakat viselte meg jobban, az addigi 3-4 pontos előny eltűnt, felváltva vezettek a csapatok, az utolsó találat a Jászberényé volt, 30 perc után két pont előnyre tettek szert.

Nagyon izgalmas, kemény küzdelem alakult ki, kevés ponttal és sok hibával. Trajkovskival nem tudott mit kezdeni Pantelic, a paksi center 9 pontot termelt 5 perc alatt. A 36. percben Evans lopott el egy labdát és zsákolt, 71-65-re ellépett az Atom. Ezután azonban bedeszkázták a vendéggyűrűt, a hátralévő bő 4 percben nem találtak be a paksi játékosok. A vendégek viszont Pitts 4 másodperccel a vége előtt szerzett közép távolijával hetet, és egy ponttal megnyerték a mérkőzést.

Atomerőmű SE – Jászberény 71-72 (21-18, 17-17, 20-25, 13-12).

Trajkovski 18, Jevtovic és Faust 11-11, Evans 10, Eilingsfeld 8, Kovács Ákos 7, Ruják 6 pontot szerzett.

Schmidt Béla: Gratulálok a Berénynek, azt kaptam, amit vártam, szoros kiélezett meccs volt végig. Az utolsó pillanatig nem dőlt el a mérkőzés, problémám igazából a technikai büntetésekkel van, ezeket nem szabadna, hogy szinte minden meccsen megkapjuk.

Eilingsfeld János: Gratulálok a Jászberénynek, jól kezdtük a meccset, az első félidőben jól ment a labda. A második félidőben sokszor nem, a szerencse döntött.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök