Emberölés kísérlet Dunakömlődön – a rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytatott emberölés bűntett kísérlet, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. Z. 40 éves dunakömlődi lakos ellen, írják a police.hu honlapon.

A férfi a nyomozás adatai szerint 2018. június 23-án a kora délutáni órákban Dunakömlődön összeszólalkozott ismerősével, akivel kölcsönösen bántalmazták egymást. A vitát követően az ittas állapotban levő férfi egy 0.22-es kaliberű lőfegyverrel meglőtte a sértettet, aki súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A helyszínre érkező rendőrök a férfit elfogták, előállították, majd gyanúsítottként történő kihallgatása után őrizetbe vették. A bíróság T.Z.-t 2018. június 26-án letartóztatásba helyezte, azóta is letartóztatásban van.

A rendőrök az elkövető otthonában több lőfegyvert és több ezer darab lőszert is lefoglaltak. Az eljárás során megállapították, hogy a 0.22-es kaliberű lőfegyver és több, mint 1300 darab lőszer tartásához a férfinak nem volt engedélye.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát. A rendőrök az iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek, írják a közleményben.