A migráció és Paks II. is kiemelt téma

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks

– Brüsszel elhibázott bevándorlási politikájának következményeit felismerték az emberek. A tömeges illegális migráció növelte a bűnözést, ezen belül kifejezetten a nők elleni erőszakot, illetve több, mint háromszáz ember vált terrorcselekmény áldozatává az elmúlt néhány évben. Ezen szeretnének az emberek változtatni, tehát ez a tétje az idei Európai Parlamenti választásnak – hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Erzsébet Nagy Szállodában tartott lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón. Kiemelte, nem mindegy, hogy hány képviselő jut be a Fidesz-KDNP színeiben az Európai Parlamentbe. – Minél több mandátumot szerzünk, annál nagyobb a súlyunk, minél több ember támogat bennünket Magyarországon, annál nehezebb erkölcsi-politikai értelemben félre söpörni minket, ad abszurdum kilökni az Európai Néppártból – tette hozzá.

Süli János, országgyűlési képviselő szerint a bevándorlás kérdése mellett az atomerőmű-építés is fontos ügy, amit képviselni kell az Európai Parlamentben. El kell mondani a város és a környékbeli települések lakosságának, hogy több Fidesz-KDNP-s képviselővel minden kérdést, így a Paks II. projektet is hatékonyabban tudnánk képviselni az Európai Parlamentben – összegzett Süli János.

Kövér László is beszélt újságírói kérdésre válaszolva a témáról, mint mondta, a brüsszeli vizsgálódások késést okoztak az új atomerőművi blokkok építésének indításában. Nem feltételez rosszhiszeműséget, remélhetőleg szakmai döntések születnek, és nem politikaiak – fogalmazott.