Megnyitják a paksi strandot az idei szezonra

Paksi Ürgemezei Strand. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív
Paksi Ürgemezei Strand. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív

Június 1-én nyitják meg a Paksi Ürgemezei Strandot az idei szezonra, ami augusztus 31-ig tart. A Mezőföldvíz Kft. által üzemeltetett fürdőlétesítmény területén úszómedence, csúszdával ellátott élménymedence, valamint pancsoló-medence, homokos sportpályák, büfé, külső élőfüves pihenőterület áll továbbra is a vendégek rendelkezésére. Az úszómedence 26, az élménymedence 28-30, a pancsoló-medence vize pedig 32 Celsius-fokos.

Reggel 6 és 8 óra között úszásra van lehetőség, ami igazi feltöltődést nyújthat a kora reggeli órákban még harmatos fűvel, a madárcsicsergéssel, az úszómedence víztükrére bekúszó első napsugarakkal. A nyári melegben enyhet adó fák lombjai, a medencékben kéken csillogó víz kellemes környezetet adnak a fürdőzéshez, amire az úszók órái után, 9-től 20 óráig van lehetőség, de olyan nyári sportokat is űzhetnek a vendégek, mint a strandfoci vagy a strandröplabda.

Az előző évekhez hasonlóan most is elmondható, hogy a Paksi Ürgemezei Strand az egyik legolcsóbb a jegyárak tekintetében a környező fürdőkhöz képest. Évente csupán jelképes összeggel emeli meg az üzemeltető a belépőjegyek árát. A cél az, hogy minél több vendég élvezhesse a paksi strandon nyújtott szolgáltatásokat.

A Mezőföldvíz Kft. felkészítette az idei szezonra a fürdőt, a szokásos állagmegőrzési munkálatok (pl.: a strandépületek meszelése, a faszerkezetek kezelése, a karbantartás és burkolatjavítás stb.) mellett felújítások is történtek, hogy még szebb, komfortosabb legyen a strand.

Több mint húszmillió forint értékű beruházásban az élménymedence szerkezetét új fóliával és csúszásgátlóval vonták be, valamint savállóra cserélték a befúvókat. Látványos változás, hogy lecserélték a műfűburkolatot a nagymedencénél és a pancsoló körül, valamint 2-2 napellenző vásznat is. Az idén is fontos szempont volt a strand területének virágosítása, aminek köszönhetően a látogatók kellemesebb környezetben tölthetik a szabadidejüket. A felkészülési idő alatt a locsolóhálózat korszerűsítése és a tájékoztató (figyelemfelhívó) táblák felújítása is megvalósult. A strandon lévő csempeburkolatokat javították, mintegy 200 méteres felületen kicserélték. A víz minőségének javítását célozzák az új forgószivattyúk az élménymedencénél és a pancsoló medencénél (a medencéknél 1-1 darab, valamint a hátmosó élményelemeknél 2 darab). A karbantartás során a nagymedence 2 leürítő tolózárjának (NA350), valamint az automata vegyszeradagoló rendszeren 2 szivattyú és adagoló csövek cseréje is megvalósult.

A jegyárak:

felnőtt belépőjegy 1040 Ft/nap
felnőtt úszójegy 725 Ft/nap
tanuló belépőjegy 725 Ft/nap
tanuló úszójegy 620 Ft/nap
felnőtt bérlet (10 alkalomra szóló) 8300 Ft /fő
felnőtt úszó bérlet (10 alkalomra szóló) 6200 Ft /fő
tanuló bérlet (10 alkalomra szóló) 6200 Ft / fő
tanuló úszó bérlet (10 alkalomra szóló) 5100 Ft / fő

Három éves korig ingyenes a belépés a strandra, a nyugdíjas jegyek és bérletek árai megegyeznek a tanuló jegy-és bérletárakkal. Megfelelő létszám esetén a városi intézmények csoportos kedvezményt kaphatnak.

A strand tehát készen áll, és nyitják az új szezonra, remélhetőleg az esős napok után strandolásra alkalmas, kellemes nyári időjárás következik.