Ingyenes nyelvtanfolyamokkal segíti a PTE–KPVK a továbbtanulókat

Mint ismeretes, egy felsőoktatási felvételiről szóló és 2020. január 1-től hatályba lépő kormányrendelet szerint csak az a jelentkező vehető fel felsőoktatási alapképzésre, osztatlan képzésre, aki legalább B2 szintű, középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Annak érdekében, hogy a nyelvvizsga hiánya minél kevesebb fiatal esetében legyen akadálya a továbbtanulásnak, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara egy különleges nyelvtanfolyami akcióval kívánja segíteni azokat, akik a kar valamely képzésére szeretnének jelentkezni.

A kar középfokú nyelvvizsgára felkészítő, kedvezményes nyelvtanfolyamokat hirdet angol és német nyelvből, továbbtanulni kívánó érdeklődőknek, és vállalja, hogy azoknak, akik a nyelvvizsga megszerzését követően a PTE–KPVK valamely képzésére felvételiznek első helyes jelentkezőként, visszafizeti a nyelvtanfolyam árát. Így a PTE–KPVK képzéseire a nyelvvizsga megszerzését követően felvételizők számára a nyelvtanfolyamok ingyenesek lesznek.

Az első tanfolyamokra 2019. szeptember 6-ig lehet jelentkezni. A nyelvtanfolyamok helyszínei: Szekszárd, Pécs, Paks, Baja és Kecskemét.

– Reményeink szerint ezzel az akcióval hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a karunkon 2020-tól továbbtanulni szándékozó fiatalokat a középfokú nyelvvizsga hiánya ne akadályozza meg terveik, álmaik megvalósításában – nyilatkozta Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE–KPVK dékánja.

A nyelvtanfolyamok iránt érdeklődők a schmieder.reka@pte.hu e-mail címen, a 72/501-500/22531 telefonszámon, valamint a kpvk.pte.hu oldalon szerezhetnek további információkat.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com/condesign
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com/condesign