Pálmai Klára és Ulbert Sándor tartottak sajtótájékoztatót

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Zajlik a Haladás és a Hidegvölgy utcai záportározók kérdésének megoldása, így évek óta húzódó problémák oldódnak meg a közeljövőben – mondta Pálmai Klára, a Fidesz-KDNP egyes körzetben induló képviselőjelöltje sajtótájékoztatón. Arról tájékozódott Szabó Péter polgármesternél, hogy már volt egyeztetés a tervezők, a vízmű, a műszaki osztály és a jelenlegi képviselő, Girst Ádám között, amelyen Ulbert Sándor is ott volt. A megoldást kidolgozták, a vízmű elvégzi a záportározók mederkotrását, valamint leplombálták a zsilipet. Pálmai Klára kiemelte, hogy a témában lakossági fórumot tartanak majd.

Pálmai Klára arról is tájékozódott, hogy a Kömlődi utat rövid időn belül teljes körűen felújítják, aszfaltozzák, a szükséges forrás a város költségvetésében rendelkezésre áll. A kivitelezőt közbeszerzési eljárásban kiválasztották, a szeptember 11-i testületi ülés után megtörténik a kivitelezési szerződés aláírása, és megkezdődik a munkaterület-átadás.

– A belvárosban nagy gondot okoz a parkolás, főként piaci napokon – erről már Ulbert Sándor, a Fidesz-KDNP kettes körzetben induló képviselőjelöltje beszélt. Azt mondta, hogy a piac melletti parkoló területén parkolóházat fognak építeni. Kiemelte, hogy be kell fejezni a város főutcájának felújítását, valamint el kell készíteni a 6-os számú főúttal párhuzamosan, a Kosár és a Duna utcákat összekötő elkerülő utat. Azt is elmondta, hogy a Lengyel-Magyar Barátság parkban egy kis színpadot kell építeni, ami kisebb rendezvényekhez biztosítana teret.