Felkészült a télre a DC Dunakom Zrt.

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks

Megtartotta a szokásos téli síkosságmentesítő gépszemlét a DC Dunakom Zrt. november 8-án. A társaság novembertől márciusig biztosít készenléti szolgálatot sószórókkal és hóekékkel.

A járdák mellett mintegy 90 kilométernyi burkolt útfelület síkosságmenetesítéséről gondoskodik a téli időszakban a DC Dunakom Zrt. A napokban a sós-homokkal feltöltött 92 darab láda kikerül a közterületekre és a havazás esetén munkában állítható gépek szemléje is megtörtént. Tovább bővült a városüzemeltető cég eszközparkja, két új gép segíti a téli síkosságmentesítést. – Az egyik újonnan beszerzett berendezés egy sószóró, amelyet a kisebb méretű úgynevezett „multi car”- ra szerelhetnek fel. Praktikus, kevésbé termetes mérete miatt a szűk utcákba is eljut és könnyedén megtisztítja a burkolatot. A másik új gép egy nagyméretű hókotró. Ennek összkerék meghajtása garantálja, hogy a legnagyobb havazásban is eljut azokra a területekre, ahol szükség van rá – tájékoztatott Stölczer Zoltán. A DC Dunakom Zrt. gépészeti és logisztikai vezetője azt kérte a lakosságtól, hogy havazáskor ne parkoljanak autóikkal az út szélén, mert azzal akadályozzák a hókotrókat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. is felkészült a közelgő télre. Közleményük szerint országosan 19 megyei igazgatóságon, 94 mérnökségen és a központi irányításban is 24 órás szolgálatra állnak át a szakemberek. A téli hónapokban a társaság elsődleges feladata a hóeltakarítás és a síkosságmentesítés, valamint – megfelelő időjárási körülmények között – a téli ideiglenes kátyúzás. A következő hónapokban, a télies időjárás beálltával mintegy négyezren dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban a téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján.

Az előrejelzések szerint a következő hetekben még nem kell számítanunk télies időre.