Megkezdődött az adventi programsorozat Pakson

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

– Az ünnepre készülődés, ráhangolódás időszakát változatos programokkal szeretné gazdagítani Paks Város Önkormányzata. Mivel a város számára fontos a család, arra törekedtünk, hogy minden korosztály találjon kedvére valót a kínálatban – erről is beszélt Szabó Péter, Paks polgármestere az adventi udvar megnyitóján. Arra biztatott, hogy az adventi időszakban akarjuk látni, keressük mindennap azt a sok jót, ami történik velünk. Advent az elcsendesedés és újratervezés időszaka is, tegyünk meg mindent azért, hogy újra megteljen a szívünk szeretettel, és ez a szeretet éltesse a családjainkat és városunk közösségét, emelte ki.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A köszöntőt követően a polgármester meggyújtotta az adventi koszorún az első gyertyát, majd a Vadrózsa Tánccsoport adott műsort, a szászrégeni néptánccsoport legszebb táncait (Advent a Mezőségen és Karácsonyi hangulatban Felsőmarosmentén)  hozta el a megnyitott adventi udvarba. Az est folytatásában Pál Dénes lépett fel.

A december 22-ig tartó programsorozat további alkalmain lesz többek között népi játszótér, fényképezkedés a Mikulással, adventi szabadulószoba, jótékonysági sütivásár, szaloncukor-készítés, jön mások mellett a Berek Brothers, az USNK, az Iszkiri zenekar, a Shisha Café, Caramel, DJ Venom, a Kaláka együttes, Radics Gigi, és fellépnek helyi kórusok. A részletes programkínálatot a Csengey kulturális központ és a város honlapján is megtalálják a Paksi Advent 2019. programfüzetben, amelyet korábban nyomtatott formában minden háztartásba eljuttattak.

A karácsonyi vásártéren az étel- és italszolgáltatók naponta 14 és 18 óra között tartanak nyitva. A kézművesportékák vására pénteken, szombaton és vasárnap 10 és 20 óra között érhető el. A jégpálya hétköznapokon 16 és 20 óra között, a hétvégéken pedig 10 és 20 óra között tart nyitva. A városháza előtti téren idén is van betlehem, amit a Paksi Kertbarátok Egyesületének tagjai készítettek.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A Paksi advent 2019 és a városi szilveszter rendezvények a Csengey Dénes Kulturális Központ szervezésében, Paks Város Önkormányzatának támogatásával valósulnak meg. A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.