Az utolsó öt percben ment el a hajó

Rangadót játszott az ASE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata, Kovács Ákosék Körmenden léptek pályára. A házigazdák a második, az Atomerőmű a harmadik helyet foglalta el a táblázaton a mérkőzés előtt.

Jól indult a találkozó, Coleman vezérletével 10-3-ra ellépett a paksi csapat, öt perc elteltével időt kért a Körmend. Nagyon jól sikerült ez a kis szusszanás a hazaiaknak, mert nem egész három perc alatt öt triplát süllyesztettek el az ASE gyűrűjében, Varnado egymaga négyet értékesített. Az utolsó percben Coleman egyenlített, majd Velkey is betalált távolról, egy kosárnyi előny azért megmaradt.

Putney hármasával indult a második negyed, aztán Coleman büntetői következtek, Kis Raul triplája után 24-29-et mutatott az eredményjelző. Ezután felváltva estek a kosarak, majd a tizenötödik percben 6 pontos ASE vezetésnél időt kért a hazai csapat. Szinte lemásolták a hazaiak az első negyedbeli produkciójukat, most két perc alatt dobtak három hármast, 39-38-nál kért időt Braniszlav Dzunics. Hét ponttal meglépett a Körmend, de Evans távolijával zárkózott a Paks a huszadik perc végén.

Ismét Putney indította a gólgyártást, majd Faust és Lóránt is eredményes volt, 51-53-at mutatott az eredményjelző. Ezután felváltva estek a kosarak, egészen a huszonötödik percig, amikor a hazaiak egy duplával átvették a vezetést. Kis Raul és Nick Faust is betalált távolról, majd Jackson közelije után két pontra olvadt a hátrány, azonban az utolsó találatot a Körmend szerezte.

Faust csak egyik büntetőjét értékesítette, amire egy 2+1 érkezett válaszul. Kis Raul közelről, Evans távolról volt eredményes, 72-71-et mutatott az eredményjelző. Időt kért az ASE, mert egy 5-0-s etappal meglépett a hazai társaság. Coleman triplájára válaszul egy tripla érkezett, de Faust rögtön betett egy kettest a gyűrű alól, a harmincötödik percben, 80-76-nál időt kért a Körmend. Ezúttal sem hozott semmi jót az ASE-nak a hazaiak „tanácskozása”, kilenc ponttal elléptek, Braniszlav Dzunics is kénytelen volt magához hívni játékosait. Ez sem segített azonban, tovább tartott a paksi gólcsend, három percen keresztül csak a hazai szurkolók örülhettek. Kihagyott helyzetek, rossz passzok, felesleges alley oop-ok követték egymást, a harmincnyolcadik percben 88-76-ra alakult az állás. Innen már nem sikerült visszakapaszkodni, biztosan nyert a vasi csapat. A krónikához még hozzátartozik, hogy a körmendi Varnado – csapata 14 hárompontos találatából – egymaga kilencet szerzett.

EGIS Körmend – Atomerőmű SE 93-84 (18-21, 33-23, 18-21, 24-19).
Az ASE pontszerzői: Coleman 24/12, Evans 20/12, Faust 12/3, Kis Raul 8/6, Putney 6/3, Lóránt 6, Velkey 5/3, Jackson 3.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com