Fölényes győzelem

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A válogatott Eb selejtezői miatt közel egy hónap után játszott újra bajnoki mérkőzést az ASE NBI/A-s férfi kosárlabdacsapata. Az eltelt négy hét alatt Orlando Coleman távozott, helyére Omar Calhoun érkezett. Pécsett felkészülési mérkőzésen 28 ponttal nyertek a hazaiak, meggyógyult Shannon Evans, és hosszú kihagyás után a héten csatlakozott a csapathoz Horváth Kristóf.

Putney szerzett labdát és zsákolt egy nagyot, Cakarevic közelről egyenlített. Putney újabb zsákja, majd Evans triplája után 9-5-öt mutatott az eredményjelző a harmadik perc végén. Lóránt is bekapcsolódott a pontszerzésbe, hat ponttal ellépett a paksi csapat. Gyűrték egymást a csapatok, kemény, fizikális küzdelem folyt a pályán. Egy hosszabb ASE gólcsend következett, a hetedik perc végére 15-15-re módosult az állás. A negyed vége a vendégeknek sikerült jobban, hárompontos előnnyel zárták az első tíz percet.

Triplával indította a második felvonást a Kaposvár, utána azonban bedeszkázták nekik a gyűrűt. Calhoun, Evans, Lóránt, majd ismét Calhoun volt eredményes. Négy perc elteltével időt kért Stojan Ivkovic 30-24-es állásnál. Faust közelijével nyolc pontra nőtt az előny, de hat perc elteltével Hendlein megtörte a KKK gólcsendjét. Többször is borzolta a kedélyeket egy-egy ítélet, hol a hazaiak, hol a vendégek elégedetlenkedtek. Jackson zsákolása után tíz pontra nőtt a hazai előny, két perccel a negyed vége előtt, de a Kaposvár Cakarevic és Norfleet közelijével visszajött hat pontra. A végszó a hazaiaké volt, Calhoun közelije és Kovács Ákos dudaszóra beeső triplája zárta az első félidőt.

Kihagyott paksi helyzetekkel és hat kaposvári ponttal indult a harmadik tíz perc, Evans triplája törte meg a gólcsendet. Állandósult a tíz pont körüli különbség a két csapat között, az ASE nem tudta növelni előnyét, de a vendégek sem tudtak közelebb jönni, ráadásul a kék-fehérek viszonylag korán begyűjtötték az öt csapatszemélyit. Az utolsó percben Kovács Ákos egy kettes, majd egy dudaszós hármassal tetemesre növelte az ASE előnyét.

Norfleet közelije után időt kért Braniszlav Dzunics, elégedetlen volt a védekezéssel. A fejmosás után nagyobb sebességre kapcsoltak Kovács Ákosék, és fokozatosan növelték az előnyt. A harmincötödik percre már minden eldőlt, Lóránt közelije után 83-58-at mutatott az eredményjelző. A hátralévő időben biztosan őrizte előnyét az ASE, és ekkora különbséggel is megérdemelten győzött.

Atomerőmű SE – Kaposvári KK 91-65 (18-21, 25-11, 24-19, 24-14).

Az ASE pontszerzői: Evans 19/12, Kovács Ákos 15/9, Calhoun 15/6, Lóránt 14, Putney 11/3, Faust 6, Jackson 4, Kis Raul 4, Velkey 3/3.

Braniszlav Dzunics: Sok energiával játszottunk, ami a szerzett labdákban és a gyors indításokban ki is jött. A védekezés már jobb volt, de még van rajta mit javítani.

Justin Jackson: Egész héten dolgoztunk a védekezésen, és sikerült is megvalósítani az elvártakat. Örülök a nagyarányú győzelemnek.