Feloldották a látogatási tilalmat az Életfa Idősek Otthonában

A Paksi Életfa Idősek Otthona. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív
A Paksi Életfa Idősek Otthona. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív

Feloldották a szociális intézményekre vonatkozóan 2020. március 8. óta fennálló intézmény-elhagyási (kijárási) és látogatási tilalmat, így a Paksi Életfa Idősek Otthonában is ismét fogadhatnak látogatókat a gondozottak. Továbbra is kérik az alábbi szabályok betartását:

1. A látogatásra csak akkor kerülhet sor, ha a hozzátartozó nyilatkozik, hogy egészséges, Covid–19-re utaló tünetei nincsenek, nem találkozott olyan személlyel, akinél ez esetleg fennállhat. A nyilatkozatot az intézmény portáján tudják megtenni.

2. Az intézménybe történő belépést követően kötelező a kézfertőtlenítés és a szájmaszk viselése.

3. A tömeges megjelenés elkerülése érdekében kérik, hogy családonként egyszerre legfeljebb két fő érkezzen az intézménybe.

4. A látogatás maximális időtartama 60 perc lehet.

5. Kérik, hogy jó idő esetén a látogatás lehetőleg a kültéren (terasz, udvar) történjen.

6. Csomagot, ajándékot is hozhatnak, viszont tekintettel arra, hogy a lakók kellő mennyiségű és minőségű élelemmel vannak ellátva, kérik, hogy ne halmozzák el őket nagy mennyiségű élelmiszerrel.

7. Előzetes egyeztetést követően elhagyhatják időseik az intézményt. Az eltávozás körüli higiénés óvintézkedéseket egyeztetik a lakókkal, a hozzátartozókkal.

Az intézmény minden dolgozója nevében megköszöni Kávási Brigitta intézményvezető a hozzátartozóknak az eddigi türelmüket, megértésüket és együttműködésüket, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy a bentlakók védelmét biztosítani tudják.