Felkészült a téli feladatokra a DC Dunakom Zrt.

Fotó: TelePaks archív
Fotó: TelePaks archív

Felkészült a télre a DC Dunakom Zrt., a cég megtartotta az ilyenkor szokásos gépszemlét. A társaság november 15-től március 15-ig 24 órás készenléti szolgálatot biztosít hét sószóró és hóeke, valamint járdatisztító gépek és a parkfenntartáshoz használt gépek bevonásával. A készenléti szolgálat – az időjárás alakulása szerint – egy órán belül megkezdi a beavatkozást, és addig végzik a feladatokat, amíg a városban a közlekedés biztosítottá válik az utakon.

Idén új stratégiát dolgoztak ki a téli feladatok ellátására, tájékoztatott Domonkos Tamás, a városüzemeltető cég vezérigazgatója. Elmondta, hogy áttervezték mind a kézi, mind a géppel végzett síkosságmentesítési és hóeltakarítási utasításokat. – Újragondoltuk a járatútvonalakat, a járdák síkosságmentesítésére és a hóeltakarításra is jobban fókuszáltunk. A járdák esetében növeltük a gépi kapacitásunkat úgy, hogy a nyáron beszerzett, és a parkfenntartásban használt gépekhez téli adaptereket is vásároltunk – összegzett Domonkos Tamás, aki azt is elmondta, hogy idéntől elkezdik tesztelni a sóoldat, illetve a kalcium-klorid-oldat szórási technológiát, melyet a jövőben tovább szeretnének bővíteni. – Ez a korszerű technológia nemcsak a hatékonyság miatt kedvező, hanem környezetvédelmi szempontból is előrelépést jelent, mely a város zöldfelületeinek védelme miatt fontos szempont számunkra – hangsúlyozta a vezérigazgató.

A járdák mellett mintegy kilencven kilométer burkolt útfelület síkosságmentesítéséről gondoskodik a téli időszakban az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés keretében a DC Dunakom Zrt. Kilencvenkilenc, sóshomokkal feltöltött ládát tettek ki a gyalogátkelőkhöz, buszmegállókhoz. Ezt a szóróanyagot a lakosság is használhatja a közterület síkosságmentesítésére, a ládákat folyamatosan utántöltik majd.

– Kérjük a lakosságtól, hogy a téli időszakban segítsék munkánkat, hogy a körülményekhez képest a lehető legjobb szolgáltatást tudjunk nyújtani. Az előző év tapasztalatai alapján nagy segítség lenne, ha a parkolást meg tudnák oldani úgy a szűk utcákban, hogy a járműveink elférjenek – emelte ki a cégvezető, aki azt is kéri, hogy a munkájukkal kapcsolatos véleményeket, javaslatokat, észrevételeket ne a közösségi oldalon osszák meg, hanem jelezzék a cég honlapján kialakított hibabejelentés felületen.