Épülhetnek az acél- és betonacél-szerelő üzem újabb létesítményei

Megkapta az építési engedélyt az Országos Atomenergia Hivataltól a Paks II. Zrt. a felvonulási terület újabb építménye, az acélszerelvények összeszerelési és raktározási területe kivitelezésére, adja hírül a két új atomerőművi blokk létesítésével megbízott társaság.

A paks2.hu oldalon olvasható, hogy az acélszerelvények összeszerelési és raktározási területe az acél- és betonacél-szerelő üzem része lesz. Itt történik majd az acélszerkezetek előzetes összeszerelése, beépítése, az acélszerkezetek korróziógátló kezelése után. Ezt követően a késztermékeket az építési helyre vagy az acélszerkezetek ideiglenes tárolóhelyére szállítják. A terület két 50 tonna teherbírású, 42 méter fesztávú és két szintén 50 tonnás, 32 méter fesztávú bakdaruval lesz felszerelve.

Fotó: Paks II. Zrt.
Fotó: Paks II. Zrt.

A Paks II. Zrt. immár az építési-szerelési bázis 14 építményére szerzett hatósági építési engedélyt. Egy héttel ezelőtt arról számolt be honlapján a Paks II. Zrt., hogy kiadta a betonkeverő üzem létesítménykomplexumának építési engedélyét az Országos Atomenergia Hivatal. – Ez nemcsak az építési-szerelési bázis életében mérföldkő, hanem a létesítés fázisában is, hiszen a komplexum elengedhetetlenül szükséges az úgynevezett nukleáris sziget alaplemezének építéséhez, olvasható a honlapon. A hét építményből álló komplexum részét képezi többek között két betonkeverő üzem egyenként 3 db 500 tonnás cementsilóval, adalékanyag-tároló silókkal, 30 tonna/jármű terhelhetőségű rakodórámpákkal, továbbá a betongyártási technológiához szükséges egyéb berendezésekkel.

Az építési-szerelési bázison az első három építmény – egy háromszintes, illetve egy négyszintes irodaház és egy konyha-étkező – kivitelezése a végéhez közeledik.