Tai Ji sikerek Pakson

Sikerrel zárta az évet decemberben a Paksi Chen stílusú Tai Ji Quan Sportegyesület – értékelte az évet Vájer-Nagy Mariann. A 2010-es év folyamán több versenyen is részt vett az egyesület és kiemelkedő eredményt ért el mind országos, mind pedig a nemzetközi versenyeken. 2010 áprilisában immár negyedik alkalommal rendezték meg a Chen-stílus Bajnokságot Kiskőrösön, ahol a Tai Ji ‘Chen-stílusát’ gyakorlók mérhették össze tudásukat. Itt kategóriájában Nagy Mariann az I., míg Antal Erika az V. helyezést szerezte meg, a csapat összetettben harmadik lett.

Fotó: Paksi Chen stílusú Tai Ji Quan Sportegyesület

Az egyesület legutóbbi eredményére is büszke lehet. Októberben Őzse Gabriella, az egyesület elnöke és társedzője a Wushu Open Nyílt Nemzetközi Bajnokságon pusztakezes formagyakorlat női kategóriájában I. helyezést, az összevont fegyveres formagyakorlat kategóriában egyeneskard gyakorlatával a II. helyet szerezte meg.

Vájer-Nagy Mariann szerint helyi szinten is pozitív változások indultak az egyesület életében. A szeptemberi sportágválasztó rendezvény nagyfokú érdeklődésén felbuzdulva ősztől a felnőtt csoport mellett az egyesület gyermekek számára is indított programokat a kung fu gyakorlatok elsajátítására. Természetesen más, a fiatalok számára megfelelő gyakorlatok oktatását tűzték ki célul, ahol a dinamikus mozgásra, a megfelelő fizikai erőnlét elnyerésére valamint a pontos, gyors mozdulatok elsajátítására helyeződött inkább a hangsúly. A felnőttek számára összeállított edzések alkalmával inkább az egészségmegőrzést támogató gyakorlatok oktatására fókuszálnak.

Az érdeklődők számára jó hír, hogy az egyesületnek a jövőre tekintve is nagyszabású terve van, hiszen 2011. május 21-én Paks ad majd otthont az V. Chen Stílus Bajnokságnak.