Mit nézzünk a hétvégén?

Ma a TelePaks híradó után tovább folytatódik az időutazás a Retro magazinnal, az év 1997. A műsorban felidézik az egykori paksi konzervgyár történetének egy fejezetét, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete paksi csoportjának eb tenyészszemléjét kicsit más szemmel, és a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztatási Társulás megalakulását. A magazinból kiderül, hogy ebben az esztendőben nyitották meg az atomerőmű Karbantartó Gyakorló Központját és az is, hogy már akkor nagy hangsúlyt fektetett a város a lösz partfalakra. A magazin idei első adását a pénteki híradó után 19.15-kor tűzi műsorára a televízió.

Péntek este 19 órától a Red című amerikai akció-vígjátékot játsszák a moziban. A képregényfilmben Frank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) a CIA legjobb ex-ügynökei. Ismerik a szervezet minden  kompromittáló anyagát, és most éppen emiatt válnak a CIA célpontjává. A visszavonult szuperkémeknek minden tudásukra szükségük van, hogy profi csapatként egy lépéssel üldözőik előtt járjanak, megpróbáljanak életben maradni a folyamatos merényletek közben és rájönni, hogy vajon melyik információ az, amely miatt egykori munkaadóik a legkülönfélébb módszerekkel megpróbálják hidegre tenni őket.

Szombaton az Albacomp ellen játszik az Atomerőmű SE kosárlabdacsapata. A székesfehérvári meccset a Sport Klub közvetíti 15:45-től az Alba Regia Sportcsarnokból.

A dunakömlődi faluházba invitálja a paksi német nemzetiségi önkormányzat a bálozókat január 29-én 19 órától. A batyus rendezvényen fellépnek a paksi nemzetiségi iskolák tánccsoportjai és a németkéri tánccsoport; közreműködik a Roger Schilling zenekar és az M6 Expressz. Belépők 1500 forintos áron válthatók.

Január 30-án, vagyis vasárnap a vígjátékok kedvelőit várják a moziba. Ilyen az élet címmel Greg Berlanti filmjét vetítik, melyben a két határozott egyéniséget: Hollyt (Katherine Heigl) és Ericet (Josh Duhamel) tündéri keresztlányuk, Sophie hoz össze. Miután csak ők maradnak Sophienak, a kislány érdekében félre kell tenniük mindenféle nézeteltérésüket és utálatukat egymás iránt. Kénytelenek összeköltözni, a karrierjüket, az eddig fontosnak vélt dolgokat háttérbe szorítani, és találni egy közös nevezőt, hogy az együttélés elviselhetőbbé váljon – ami egy idő után már nem is annyira szörnyű, mint ahogy azt elsőre gondolták. A film 19 órakor kezdődik.