Írásjel – Alkalmas-e vezetőnek?

A kézírás készítője Cs. Zs. 49 éves férfi. Írásában azt vizsgálta a grafológus, hogy megvannak-e benne a vezetői pozícióhoz szükséges adottságok és képességek.

Gyors gondolkodású, döntéshozatalában lendületesség, dinamizmus jellemzi. Többnyire határozott, bár előfordul, hogy néha hezitál. A problémák megoldásában segíti lényeglátása, kiváló logikája, kreativitása, kombinációs készsége. Jó áttekintő képességével, gyakorlati érzékével hatékonyan kezeli a helyzeteket. Eredményes a tervezésben, de a megvalósítás területén is helytáll. Nem futamodik meg a kihívások elől. A feladatok globális megközelítése közelebb áll hozzá, mint a részletek aprólékos elemzése.

Nyitott a közösség felé, igényli az emberek jelenlétét, igyekszik építeni társas kapcsolatait. Szívesen van a középpontban, és előszeretettel érvényesíti saját akaratát. Emberi kapcsolataiban gyakori az alá-fölérendeltségi viszony, ahol ő szereti betölteni a vezető szerepet. Erős a dominanciaigénye, amihez együttműködési hajlandóság is párosul, ám elvárja a tiszteletet. A környezetével szemben kritikus, szívesen közli megjegyzéseit. Törekszik az érthető, világos kommunikációra.

Erős akarata, magas önértékelése, önbizalma is vezetői késztetéseinek meglétét támasztják alá. Gondolati és cselekvési szabadságvágy jellemzi. Érzelmei természetes impulzusként nyilvánulnak meg, viselkedése ezáltal természetes, közvetlen, vállalja önmagát. A pszichésen megterhelő helyzeteket gyakran nehezen dolgozza fel, hajlamos az indulatos viselkedésre is.

Összefoglalva: A kézírás készítője megfelelő vezetői képességekkel és motivációval rendelkezik. Hatékony vezetői tevékenységének gyakorlásához adott a szükséges mentális bázis, a szociális érdeklődés és a viszonylag stabil érzelmi háttér.