Mit nézzünk a hétvégén?

Február 25-én 19 órakor Az utazó című szinkronizált amerikai krimi tekinthető meg Johnny Depp és Angelina Jolie főszereplésével a művelődési központ színháztermében. A Velencében játszódó történet sikerét nem csak a jól ismert sztárok, de a fordulatos történet is garantálja: Frank Amerikából érkezett olaszországi körútra, de nem érdeklik a látnivalók. Egy szerelmi csalódást szeretne kiheverni, és úgy látszik, ez sikerülni is fog neki: megismerkedik egy gyönyörű, különleges nővel, Elise-szel, akivel a véletlen szerencse hozza össze. A nő azonban nem az akinek mondja magát. A férfinak is megvannak a maga titkai. A páros egyik kalandból keveredik a másikba, és sosem biztosak benne, ki üldöz kit.

Február 27-én 19 órakor a Szerelem és más drogok című romantikus dráma varázsolja el a filmbarátokat: Jamie sármos pasi, nincs nő, akit ne kapna meg, ha akar. És ő mindegyiket akarja, miközben a munkájában is örökké győzelemre tör. Gyógyszerekkel kereskedik, és már nagyon várja a nagy fogást. Azután találkozik Maggie-vel, aki más, mint az addigi könnyű kalandjai. Meghódíthatatlan szabad szellem, aki nem hagyja, hogy bárki vagy bármi az útjába álljon. A páros vad, szenvedélyes, és kiszámíthatatlan viszonyba keveredik egymással. Jamie, aki képtelen bármiféle elkötelezettségre, kisebb válságba kerül, mikor kapcsolatuk komolyra kezd fordulni. Maggie is egyre jobban vonzódik hozzá, bármennyire is küzd az érzései ellen, és az ellen, hogy ez a szerelem mindent megváltoztathat körülöttük.

Az Atomerőmű SE Szabadidősport Szakosztálya február 27-én 9 és 13 óra között az ASE Sportcsarnokban várja a gyermekeket farsangi játszóházba. A programon a sok játék mellett lesz arcfestés, barkácsolás, városfestés, légvár, csúszda, üvegfestés és még bohóc is.

Február 25-én 19 órakor a gyapai étteremben farsangi táncház lesz, melyen a kellemes zenét és a jó hangulatot a Tönköly Zenekar szolgáltatja, a táncmester pedig Vass Oszkár. A rendezvényen jelmezverseny is lesz és a legszebb viselet is megválasztásra kerül. A belépés gyermekeknek díjtalan, felnőtteknek 1000 forint.

Február 26-án 18 órakor a dunakömlődi faluház batyus jellegű jelmezbált tart tombolával és élőzenével.

Február 26-án Bese Dóra és barátai várják a verset, zenét kedvelőket a Café 42-be. A 20 órakor kezdődő akusztikus koncerten Dóra saját dalait hallgathatják meg az érdeklődők. A művek előadásában közreműködnek barátai: Kováts Gergely (gitár), Pető Vivien (cselló) és Májer Dániel (konga).

Február 26-án Hartmut Böhm és Haász István Mintamondatok című kiállításmegnyitója tekinthető meg a Paksi Képtárban 18 órakor. A rendezvényt követően Lantos Zoltán hegedű-virtuóz Open Source címmel tart koncertet. A művész, miután az indiai hegedű-technikát is elsajátította a különböző hatásokat modern, improvizatív zenévé formálta. A hazai muzsikusok közül együtt dolgozott többek között Sebestyén Mártával, Dés Lászlóval, Dresch Mihállyal, Juhász Gáborral és Horváth Kornéllal. A szombati paksi koncerten Lantos Zoltán hegedűelőadása mellett Kaltenecker Zsolt, Barcza Horváth József és Dés András játéka varázsolja el a hallgatókat. A koncertre a belépés ingyenes.