Írásjel – Te meg a világ

A kézírás készítője 16 éves fiú, akinek önmagával, illetve a világgal való viszonyát vizsgálta Fodor Gabriella grafológus.

Írása azt árulja el róla, hogy a külvilág felé nem teljesen azt a képet igyekszik közvetíteni magáról, ami az ő igazi énje. Az iskolában képes „jól eladni” magát, vagyis határozottabbnak, érdeklődőbbnek mutatkozni, mint amilyen valójában. Egyébként valós képességeivel is remekül boldogulna, hiszen gyors észjárású, jól átlátja a folyamatokat, hamar megtalálja a dolgok lényegét. Írása azt mutatja, hogy nyitott a szellemi élményekre, a tudásra, és hogy ötletes ember. Úgy látszik, hogy ő próbál lelkesedni, de az iskolában nem érzi jól magát, talán nem kap elég feladatot vagy lehetőséget, amelyekben megmutathatja képességeit. Ez legbelső önértékelését is sérti, aktivitását és ambícióit is visszaveti, pedig megvan benne az érvényesülési vágy és a megfelelő energiakészlet valamint az „agyi kapacitás”. Érdeklődése alapvetően reál.

Fontosak számára az anyagiak, a megszerzett javakat képes megtartani és felelősen beosztani.

Valamiért szükségét érezheti, hogy a magánéletében, a barátaival se legyen teljesen őszinte. Nyitott a környezetéből eredő ingerekre, ám nem feltétlenül a barát/nő vagy barátok jelentik számára az igazi támaszt. Hiszen valójában sokkal nagyobb önállóságra, több egyedüllétre van szüksége ahhoz, hogy igazán jól érezze magát. Függetlenségre törekvő személyiség, és ezt a függetlenséget – sok kora bélihez hasonlóan – a családon belül is szeretné elérni.

Sokszor érezheti úgy, hogy érzelmei és hangulatai erősen befolyásolják, de általában nem engedi teljesen szabadjára őket. Képes kontrollálni és fegyelmezni magát (néha nem akkor, amikor mások akarják).

Nem mindig reálisan ítéli meg a dolgokat, előfordul, hogy önmagát is túlértékeli. A világot sokszor saját elvárásai és egyéni értékrendje alapján közelíti meg, a helyzetek alaposabb megismerése előtt vagy nélkül is kinyilvánítja véleményét. Pedig megvan benne a racionális gondolkodás képessége.

Nem szeret észrevétlen maradni. Fontos számára az én-kifejezés.

Ön is elemeztetheti kézírását grafológussal! A részletekről ide kattintva tájékozódhat.