A Magyar Kupa négyese – ki lesz a nyerő?

A Magyar Kupa elődöntőjében vasárnap az ASE kosárlabdacsapata a Szolnoki Olaj KK-val csap össze, a szurkolók vélhetően izgalmas mérkőzésre számíthatnak, hiszen a hajrában már mindkét csapat keményen küzd a győzelemért. A négyesdöntőbe jutott csapatok mindegyikének az első helyre fáj a foga, eddigi eredményeikből azonban nem könnyű előzetes jóslásokba bocsátkozni.

A Szolnok 2002-ben és 2007-ben hazai környezetben már kupagyőzelmet aratott, így nem véletlen, hogy a rendezést idén is magukénak akarták. A legjobb dobók közül kiemelhető Horváth Ákos, Clark, Báder és Trotter, akik rendre 10 pont felett teljesítenek, a csapat egyértelmű esélyese a döntőnek, olvasható az ASE honlapján.

Az Albacomp kétszeres kupagyőztes, 1999-ben és 2000-ben hozták el a serleget, a húzójátékosok Simon, Hanga, Crocker és Jones. Az Alba már a nyolcba kerüléskor megmutatta mit tud, a szakvezetés minimális elvárásként tűzte ki a döntőbe jutást.

A Soproni KC Townes, Molnár és Szabó triójára támaszkodik, akik már a nyolcaddöntőben is bizonyítottak, dobásaiknak köszönhetően többször is fölényes győzelmet aratott a csapat. Az eddigi eredmények alapján a mezőny meglepetéscsapata lehet a „hűség városának” együttese.

Az atomcsapatot vélhetően nem kell részletesen bemutatni a hazai szurkolóknak. A négyszeres kupagyőztes 2001, 2003, 2005 és 2008 után most ötödször szeretné magáénak a Magyar Kupa díszes serlegét. A paksi együttes erős kerettel rendelkezik, Sales, Johnson, Pavlik, Vojvoda és Körtélyesi pedig stabilan hozza az eredményeket, így minden esély megvan a hétvégi győzelemre.