Bálint játszott és nyert

Fotó: Deák Ferenc Általános Iskola

Fritz Bálint, a Deák Ferenc Általános Iskola tanulója játszott és nyert. Bálint komolyan vette a játékot, 8. helyezést ért el az országos Spiel und Gewinn! német nyelvi versenyen, ahova 3. osztályos kortól középiskolás korig több ezer diák nevezett be. A verseny döntőjét március 3-án Gödöllőn tartották, tudtuk meg Pulainé Galambos Erikától. Hazánkban ez az egyetlen olyan német nyelvi verseny, ahol egyszerre több ezer diák méri össze tudását. Szókincsfejlesztő feladatok, szövegértés, fordítás, nyelvi és műveltségi teszt és szótárhasználat szerepelt a feladatok között. Öt nyelvi szinten versenyeztek a diákok, ahol Bálint kezdőként indult.

A Deák Ferenc Általános Iskola 3. osztályos tanulója a négyfordulós levelező versenyt megnyerve jutott a döntőbe.
– A versenyvezető Marget Marcsi néni volt, a vizsgáztató pedig Plutzer Anna néni. Anna néni mindig tudta, mikor nem tudom a választ, mert szerinte akkor picit felhúztam az orromat – emlékezik vissza Bálint. Szerencsére keveset kellett húzogatnia az orrát, mert 89,5%-kal 8. helyen végzett abban a mezőnyben, ahol ő volt a legfiatalabb.
Bálint nyereménye az oklevél mellett egy könyv, egy nyelvi memóriakártya, egy DVD, egy naptár, továbbá az, hogy az őszi fordulóban ingyen indulhat. Bálint felkészítője Pintér Anikó, a Deák Ferenc Általános Iskola tanítója. Tanítványai közül az egyéni levelezős verseny 11. helyezettje lett Ritter Kíra Réka, 24. helyezett pedig Kolki Hanna Janka, mindketten 3. osztályosok. Csoportos kategóriában Wolf Brigitta és Varga Márton 3. osztályos tanulók az előkelő 26. helyet szerezték meg.