Kis- és középvállalkozásokat is vár az ipari park

Munkagépek dolgoznak az ipari park területén, tereprendezést végeznek, új betelepülők fogadását készítik elő. Dr. Sztruhár Sándor, a Paksi Ipari Park Kft. ügyvezetője számolt be lapunknak arról, hogy kisebb területek kialakítása, pontosabban a hozzájuk szükséges előkészületek folynak.

Mint mondta, egybefüggő nagy területekkel rendelkeznek, melyeket azért nem osztottak fel eddig, mert országos, illetve nemzetközi színtéren szerették volna értékesíteni, erre azonban a gazdaságban történt negatív jelenségek miatt nem került sor. A mostani lépések azt célozzák, hogy elsősorban a helyben, illetve a térségben lévő kis- és középvállalkozások számára tudjanak területet biztosítani. – Ez nem jelenti azt, hogy ne lennénk tárgyalásban nagyobb cégekkel – fűzte hozzá dr. Sztruhár Sándor, de mint mondta, több igény is van kisebb, 3-5000 négyzetméteres területre. Három ilyennek tulajdonképpen meg is van a gazdája, egyiken akár már áprilisban elindulhat az építkezés uniós támogatással. A mostani elképzelések szerint a helyi építési szabályzattal összhangban 6-8 telket szeretnének kialakítani és biztosítani hozzájuk a megfelelő utat, közműveket. A körülbelül húszmillió forint értékű földmunkával együtt az út- és közműfejlesztés tervezése, illetve a hatóságokkal történő egyeztetés is elkezdődött. Az ügyvezető abban bízik, hogy a kivitelezéshez szükséges forrást uniós pályázatok segítségével tudják előteremteni, ám a fejlesztés ennek hiányában sem hiúsulhat meg, reményei szerint az év második felére, jövő év elejére megvalósulhat.

Dr. Sztruhár Sándor hangsúlyozta, az ésszerűséget szem előtt tartva, az érdeklődők konkrét igényeihez megfelelően alakítják ki a telkeket, hogy ezzel is segítsék a kis- és középvállalkozások fejlődését. A tervezett inkubátorház is ilyen célt szolgál, de – fűzte hozzá – nemcsak a betelepülni szándékozó, hanem a már ipari parkban működő vállalkozások is számíthatnak szakértő segítségükre. Egyebek mellett a pályázatok felkutatásában és véghezvitelében is segítségükre vannak.