Hírek röviden

Egymilliós kárt okoztak azok a fémtolvajok, akik Pakson méhkaptárokat rongáltak meg és a kaptárok vasállványait eltulajdonították.

Közönségfilm lett a paksi függetlenfilmesek alkotásából. A Konstans című rövidfilmet több mint 15 ezren látták már az interneten.

Ma rendhagyó városbejáráson térképezik fel a közterületek problémáit. Legyünk együtt gazdái a településnek, ahol élünk – ez a mottója a rendhagyó bejárásnak, melyen a polgármester, az alpolgármester, a jegyző, a városépítő bizottság elnöke, a műszaki osztály munkatársai, a DC Dunakom Kft. ügyvezetője és a városgondnok együtt járja végig a várost; a tapasztalatok nyomán értesítik a lakosokat, kérve együttműködésüket a rendezettség helyreállításához. Mindez azért is időszerű, mivel április közepén indul a lomtalanítás, ami alkalmat adhat a nagytakarításra, s amely nyomán megújulhat közös életterünk.

Még lehet jelentkezni a Nyitott kertek akcióra azoknak, akik szívesen megmutatnák kertjüket. A Paksi Kertbarát Egyesület azzal a céllal szervezi akcióját, hogy bárki, aki érdeklődik a kertek, virágok, növények iránt, az kedvére körülnézhessen a máskor csak a kerítésen túlról csodált világban és hasznos ismeretekkel is gyarapodjék a flórát illetően. A nevezéseket március 31-ig várják az egyesület email címén (paksikert@freemail.hu) vagy a városházán található gyűjtődobozban.