Írásjel – Iskolaváltás?

A 14 éves lány levelében azt a kérdést tette fel, hogy váltson-e iskolát. Erre keresve a választ a következő tényezőket vizsgálta az írásában a grafológus, Fodor Gabriella: milyen irányú az érdeklődése, jól érzi-e magát jelenlegi iskolájában, vannak-e ambíciói, mennyire terhelhető, hogyan viseli a változásokat, az új közeget.

Írása tudományos, szellemi érdeklődést mutat. Az elvont gondolkodás területén, ezen belül a reálterületeken lehet igazán ötletes és hatékony. Sokszor nem a logika irányítja a gondolkodását, inkább az egészről alkotott benyomásából indul ki, gyakran megérzései vezérlik. Ugyanakkor érdekes módon a racionális gondolkodásra is sok írásjegye utal, úgy tűnik, az ösztönösség és az észszerűség váltogatják egymást nála. A szerzett tudását még nehezen építi be a gyakorlati életbe, a megvalósítás még nem, inkább az elképzelés, az elmélet az erőssége. Többnyire jól meglátja a dolgok lényegét, egyszerűsítő gondolkodás jellemzi. Kreatív megoldásokra képes, nem igazán kedveli a sablonokat.

Lelkesíthető, könnyen belejön a munkába. Tevékenységei közben hol precizitásra törekvő, hol inkább dinamikus, lendületes, esetleg kapkodásra hajlamos. Bár igyekszik kontrollálni cselekedeteit, ezen a területen még van mit fejlesztenie. Jobban kedveli azokat a tevékenységeket, amelyekben megtarthatja gondolati szabadságát, és nem kell szigorú rendhez és rendszerhez igazodnia.

Írásából nem tűnik ki, hogy elvágyódna jelenlegi iskolájából, vagy hogy nem lenne elég lehetősége megmutatni, mire képes.

Az általa kitűzött célokat céltudatosságának, akaraterejének és elegendő energiakészletének köszönhetően képes megvalósítani. Aktív, a rá bízott feladatokat megbízhatóan teljesíti. Kihasználja a rendelkezésére álló lehetőségeket. Megvannak benne az ambíciók és a fejlődésre törekvés. Szüksége van arra, hogy az élet több területén is tevékenykedhessen.

Hajlamos befelé fordulni, esetenként magába zárkózni, érzékeny típus. Ám új társaságba kerülve jól alkalmazkodik, együttműködő, képes elfogadni az új szabályokat, bár szereti, ha megtarthatja önállóságát, nem szívesen olvad bele a tömegbe. Barátságos ember, oldottan viselkedik, természetes módon közeledik az emberekhez.

Összefoglalva: Bár írásából nem tűnik ki, hogy jelenlegi iskolájában alulterheltnek érezné magát, vagy hogy elvágyódna onnan, az iskolaváltás ellen sem szól semmi belső tényező. Nyitott a tanulásra, megvannak benne a kellő törekvések és adottságok, képes alkalmazkodni az újhoz, a változásokhoz. A külső tényezőkkel való egybevetés és a döntés már a család feladata.

Ön is elemeztetheti kézírását grafológussal! A részletekről ide kattintva tájékozódhat.