Értékelnek a Ligakupa-győztesek

Története legnagyobb sikerét érte el a Paksi FC a Ligakupa elhódításával. Az 1952-ben alapított klub 2006-ban került az élvonalba, és a tudatos, szisztematikus munkának köszönhetően egyre jobban szerepel az első osztályban. A 2010-2011-es szezonban 22 fordulót követően jelenleg harmadik a zöld-fehér egylet, és az első serleg is megérkezett. A sorozatban tavaly szintén finalista PFC akkor még alulmaradt a DVSC ellen, idén azonban már nem volt gárda, mely megállíthatta volna a paksiakat. Az idegenbeli 2:1-es vereségre  a rendkívül hideg, szeles időben 3:0-s hazai győzelemmel válaszolt Kis Károly együttese, így az aranyérem és a kupa mellett 21 millió forinttal gazdagodott a klub.

– A kupadöntőnek két mérkőzése volt, a serleget Debrecenben veszítettük el. Akkor büntetőt hibáztunk, ziccereket rontottunk, és nem sikerült megnyugtató előnyt kiharcolnunk. A mai meccsen tompák voltunk – mondta el Sándor Tamás, a DVSC-TEVA pályaedzője a lefújást követően.

– Már idegenben olyan eredményre törekedtünk, hogy legyen esélyünk a paksi találkozón a kupa elhódítására. Tudtuk, a Debrecenben elért találatunk sokat ér. Ma az első félidőben is sikerült gólt lőnünk, ami megnyugtatott minket. A második játékrészben már azt játszhattuk, amit szeretünk, jól védekeztünk és gyors támadásokat vezettünk. A hazai találkozó alapján megérdemelten lett miénk a trófea – összegzett Kis Károly, a Paksi FC vezetőedzője.

A Fehérvári úti találkozón a mezőny legjobbja egyértelműen Magasföldi József volt, aki két góllal és gólpasszal segítette csapatát. – A pontrúgásból szerzett gól közelebb áll hozzám, de a lényeg a csapat sikere. A szezon közben érkeztem az együtteshez, ahol egyre több játéklehetőséghez jutok. Igyekszem meghálálni edzőm bizalmát, jól érzem magam a Paksi FC-ben – nyilatkozta a középpályás. Balog Judit ügyvezető elmondta, ez a legnagyobb siker a klub történelmében, a kupa a fő helyre kerül. A Debrecen legyőzését nagy fegyverténynek értékeli, hasonlóan, mint a sorozattól korábban búcsúztatott ZTE és a Videoton elleni diadalokat. Az együttes fő támogatója az MVM cégcsoporton belül a Paksi Atomerőmű Zrt. A cég vezérigazgató-helyettese, Süli János is boldogan nyilatkozott: – A kupaporondokon már korábban is készültünk arra, hogy meglepetést okozunk, most ez megvalósult. Gratulálok a csapatnak. Akik kijöttek ebbe az ítéletidőben, együtt örülhettek a futballistákkal. Jól játszottak a fiúk, kemények és eredményesek voltak, minden meccs legyen ilyen! – értékelt a vezető, aki egyben a labdarúgó szakosztály elnöke is.
A Paksi FC legközelebb a Monicomp Ligában a Fehérvári úti stadionban a Kecskeméttel mérkőzik. Az összecsapás április 16-án 18 órakor kezdődik.