Írásjel – Rövid személyiségkép

A kézírás készítője 20 éves nő, aki rövid személyiségkép készítésére kérte Fodor Gabriella grafológust.

A valóságban él, jól érzi magát a mindennapok, a realitások világában. Ügyesen mozog a gyakorlati teendők területén. Fontos számára a kényelem. Önmagával és környezetével kapcsolatban is törekszik az esztétikum megteremtésére.

Megfelelő önbizalommal rendelkezik, alapvetően elégedett önmagával, amit kifelé is közvetít. Szereti, ha rá irányul környezete figyelme. Ha biztonságban érzi magát, és van megfelelő lelki támasza, érzelmeit harmonikusan éli meg. Bizonytalan, ismeretlen helyzetekben visszahúzódó is lehet, hajlamos befelé fordulásra. Hibáit nem mindig ismeri be. Törekszik arra, hogy környezetében hatásos benyomást keltsen, ennek érdekében hajlamos a valóstól kissé eltérő képet is mutatni önmagáról. Ösztöneit, megérzéseit nem engedi szabadjára. Ha a helyzet úgy kívánja, ügyesen tud taktikázni. Életében kiemelt fontosságúak emberi kapcsolatai. Szívesen végez társas tevékenységeket.

Erős akarattal rendelkezik, és ezt előszeretettel érvényesíti másokon is. Bár írása nyitottságot mutat a külvilág ingereire– szellemi és társas téren is -, gyakran előfordulnak helyzetek, amikor nagyon nehezen meggyőzhető vagy akár meggyőzhetetlen. Energizáltság terén minden rendben van, erőkészleteit tudatosan beosztja, és általában maximálisan kihasználja.

Kontrollját képes akár hosszú időn keresztül is hatékonyan működtetni. Munkavégzés közben precíz és megbízható, kiszámítható, állandó teljesítményt nyújt. Figyelmét jól tudja összpontosítani feladatai végzése közben. Saját teljesítményével szemben nagy elvárásai vannak. Képes követni a mások által előírt szabályokat. Ismert terepen remekül megállja a helyét, akkor is, ha önállóan kell megoldania egy feladatot. Nem jellemző rá a kapkodás, gondolkodása, tevékenysége is közepes tempójú. Ahhoz, hogy a legjobbat nyújtsa, szüksége van időre. Döntéseiben határozott, magabiztos. Többnyire racionálisan közelíti meg a dolgokat, bár bizonyos helyzetekben inkább a szubjektív ítéletalkotás jellemzi. A folyamatokat – lényeglátó képességének köszönhetően – egészben is átlátja, de jobban jellemzi az analizáló hajlam, fontosak számára a részletek. Nyitott a szellemi élményekre, a tanulásra. Jó intellektuális adottságokkal rendelkezik. Tudását a gyakorlatban is remekül tudja használni.

Ön is elemeztetheti kézírását grafológussal! A részletekről ide kattintva tájékozódhat.