Hírek röviden

A dunakömlődi faluházban meghirdetett operett gála technikai okok miatt elmarad, a jegyek a vásárlás helyszínén visszaválthatóak.

A hálózaton végzett tervszerű karbantartási munkák miatt áramszünet lesz Csámpán a Vízmű kút II. területén május 11-én szerdán. Az E.ON közleménye szerint ezen a napon reggel 8 és délután 13 óra között kell számítani a szolgáltatás szüneteltetésére.

A férfi kosárlabda-bajnokság harmadik helyéért két nyert mérkőzésig játszanak a csapatok. Szombaton hazai pályán 6 pontos vereséget szenvedett az ASE a Körmendtől, így szerdán idegenben mindenképpen nyernie kell a paksi csapatnak, ha 14-én hazai pályán szeretnék begyűjteni a bronzérmet. A találkozó 18 órakor kezdődik.

Segítő ház indítását tervezi Molnár Imréné Ancika. A jótékonysági akcióiról ismert paksi hölgy a Tolnai úti egykori bölcsőde épületében szeretné ezután az adományokat gyűjteni, kiosztani, és várni a bajba jutottakat Paksról és a kistérségből. Az induláshoz segítségre van szüksége: kéri, hogy aki munkájával hozzá tud járulni az épület felújításához, keresse fel őt.

Tavaszi ifjúsági teniszversenyt szervezett a PSE Tenisz Szakosztálya. Az immár hagyományos eseményen 10 kategóriában hirdettek győztest, a mérkőzéseket a szabadban, felújított salakos pályákon rendezték. A teniszverseny iránt idén nagy volt az érdeklődés, közel 80-an ragadtak ütőt és mérték össze tudásukat korosztályos társaikkal. A versenyigazgató Kacsó Tibor úgy véli, az ifjú teniszezők létszáma egyre gyarapodik.

Pályafelújítási munkálatok kezdődtek a héten a Dunakömlődi SE sporttelepén, mivel a füves játéktér az évek során elhasználódott, balesetveszélyessé vált. A beruházás közel másfél millió forintba kerül. A kivitelezés végéig a megyei első osztályú gárda tavaszi mérkőzéseit Pakson játsszák. A játéktér végleges átadása július elején várható, és ezután ismét a szokott környezetben futballozhatnak a Dunakömlőd SE játékosai.

Az ASE és a PSE Szabadidő Szakosztályának szervezésében idén is megrendezésre kerül május 21-én a „Gyűjtsd a kilométereket” elnevezésű több próbás verseny. A nevezők gyaloglásban, futásban, kerékpározásban és úszásban mérhetik össze tudásukat. A jelentkezéseket a szervezők május 16-ig várják a 06-20-264-78-40-es telefonszámon.