Mit nézzünk a hétvégén?

Május 15-én 19 órakor vetítik a művelődési központ színháztermében az Elhajlási engedély című amerikai vígjátékot. A történet az együttélés olykor édes, olykor keserű oldalát újszerű megközelítésbe helyezi: a legjobb házasság is folyamatosan rászorul az elsősegélyre. Mindig veszélyben van, és mindig meg kell menteni. Két jó barát felesége, amikor azt veszi észre, hogy férjeik állandóan a nőket bámulják, nőkről beszélgetnek és valószínűleg nőkkel álmodnak, megpróbálják ravaszul megoldani a helyzetet. Adnak egy hét kimenőt. Rick és Fred egy hét elhajlási engedélyt kap. Azalatt azt csinálnak, amit akarnak, vadul csajozhatnak és nincs harag. De egy hét múlva vissza kell térniük a házastársi hűség jármába. Valóra vált álom? Első hallásra az. De a két pasas fokozatosan megérti, hogy az álmok nem mindig válnak valóra. Ha pedig mégis, néha egészen rémisztőnek tűnnek…

Május 13-án 16 órakor Határ-vadászat elnevezésű tájékozódási verseny lesz kicsiknek és nagyoknak a DIKKE szervezésében. A programra jelentkezni a dunakömlődi faluházban lehet.

Szintén pénteken 13 órától 18 óráig az előzetes jelentkezéseknek megfelelően kishajós tanfolyam lesz a művelődési központban, melyen a vízi sportok szerelmeseinek lehetősége nyílik a motorcsónak és vitorlás vezetői engedély megszerzésére. A vizsgára való felkészítést a Nemzeti Közlekedési Hatóság által akkreditált képzőszervezet végzi, a helyi képzés 20 fő előzetes regisztrációjával indulhatott el.

Hamarosan megjelenik a Pannónia-expedíció című könyv, melynek bemutatójára, és az azzal egybekötött fényképkiállításra a paksi művelődési központban kerül sor május 13-án 18 órakor. Treszl Gábor és Magyar Zoltán 2008-ban veterán motorral szelte át Eurázsiát és egészen a kínai olimpiáig robogtak, utazási élményeiket pedig folyamatosan dokumentálták. A könyvbemutatót dr. Bíró András Zsolt vetítésével egybekötött előadás színesíti, melynek témája: a magyarság eredete, keleti kapcsolatai és a kazakisztáni magyar törzs élete. Az est háziasszonya L. Németh Erzsébet, a Magyarok Világszövetségének elnökhelyettese.

Május 13-án a művelődési központ éjszakai sporttal, csocsóval, léghokival, teával és zsíroskenyérrel várja a fiatalokat 19 órától.

Május 14-én 18 órától Imre Kocsis kiállításmegnyitója várja a művészetkedvelőket a Paksi Képtárban. A tárlat július 10-ig látogatható.

Apák Holdja címmel várja közönségét a Sosem Ugyanaz Comedy Klub május 14-i szombat esti előadására. A programot jelenetek, videók, dalok, monológok színesítik, sor kerül a titokzatos Ede első fellépésére, és színpadra kerül a Maksa Zoltán által írt bohózat is.