Hírek röviden

Fotó: Molnár Gyula

Május 15-én vasárnap 7-5-re verte az Atomerőmű SE csapata a Pénzügyőr gárdáját az Erzsébet Nagy Szállóban rendezett sakkbajnokság utolsó fordulójában. Ezzel a győzelemmel a paksi egyletnek hat év után ismét sikerült megszereznie a bajnoki ezüstérmet.

Fákat rongáltak meg Pakson az Ürgemezei strand felé vezető út mellett. Az ezzel okozott kár meghaladja az ötvenezer forintot, így rongálás miatt tettek feljelentést a rendőrségen. A megrongált fák közül több menthetetlen. Amelyek még a csemetét védő és támogató kalodában voltak, azokat magasabban törték el, így talán megmaradnak, ám mivel ezeket vissza kell vágni és más ismét megkezdeni a törzsnevelést, eltérő lesz a magasságuk.

Hatfős csapatok jelentkezését várják a május 28-i Dunakömlődi Falunapon megrendezésre kerülő halászléfőző versenyre. A nevezők számára a szervezők három kilogramm pontyot biztosítanak a főzéshez, a halléket zsűri fogja értékelni, az első három helyezettet pedig serleggel jutalmazzák. A programra nevezni május 20-ig lehet személyesen vagy telefonon a faluházban. A főzéshez igényelt halak átvehetők május 27-én pénteken 16 órától Pakson a bárkán.

Április 23-án indult 42 napos útjára a drog ellenes futás az immáron 10. születésnapját ünneplő Drogmentes Magyarországért Maraton szervezésében. A maraton május 12-én ért Paksra, ahonnan még aznap Dunakömlőd, Madocsa, Bölcske érintésével futottak tovább Dunaföldvárra, majd Dunaújvárosba.