Hírek röviden

Fotó: Paksi Közművelődési Nonprofit Kft.

A felnőtt könyvtárral ismerkedtek a Deák Ferenc Általános Iskola 8.a osztályának tanulói május 16-án a városi művelődési központban. A rendhagyó könyvtári órán Lackfi János Apám kakasa című könyvének segítségével a kortárs és klasszikus versek birodalmában barangolhattak a diákok, majd be is iratkozhattak a könyvtárba.

Megváltozott a Paksi FC utolsó NB I-es bajnoki fordulóra kisorsolt mérkőzésének időpontja, ez alapján a Monicomp Liga 30. fordulójában május 21-én szombaton 17 óra 30 perckor találkozik Kis Károly gárdája az MTK Budapest csapatával.

Jubileumi közgyűlést tartott a paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete. A tíz esztendővel ezelőtt alapított civil szervezet értékelte munkáját, meghatározták a jövő feladatait, és mivel Czink Dóra lemondott tisztségéről, Pfeffer Judit személyében új titkárt választottak. A Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesületének tízéves fennállása óta sokat fejlődött a tér, tagjaik a borversenyeken elért kiváló eredménnyekkel büszkélkedhetnek, és rendezvények tekintetében is letették már névjegyüket, amelyek közül kettőt beemelt a város éves programnaptárjába. A célok a jövőben is változatlanok.