Hírek röviden

Emléktáblát állítottak elhunyt bajtársaik tiszteletére az Országos Mentőszolgálat paksi állomásának dolgozói, amelyhez hasonló kezdeményezésről nem tudnak az országban. A táblán tizenhárom név áll, azoké a kollégáké, akiktől az elmúlt ötvenkét esztendő alatt kellett végső búcsút venni.

Június 20-án lesz sorsolás az Európa Ligában, és ekkor derül ki, hogy harmincadikán, majd július 7-én az első fordulóban kivel kell megmérkőznie a Paksi FC csapatának. Most két hét pihenőre mennek a játékosok, majd június 9-én megkezdik a felkészülést.

Paks is csatlakozott május 21-én a Teszedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű megmozduláshoz. Városunkban közel 40 fő vett részt az akcióban, három helyszínen szedték a szemetet: a 6-os út mellett, a Duna-part Árvíz utcai szakaszán és a régi vasút vonalán, a Volán telep mögött.

A paksi művelődési központ és a Civil SzámAdó Szolgálat információs napot hirdet nonprofit szervezetek részére május 25-én 17 órakor. A találkozó témája a Nemzeti Civil Alapprogram 2010-es pályázati eredményei lesznek.

A TelePakson a hétfői közéleti magazinban az általános iskolák első osztályaiban használható formaruha lesz a téma, a vendégek Tell Edit alpolgármester, Till Józsefné a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatója és Hajdú János polgármester.

A Duna megkoszorúzásával indult az idei nyári rendezvényszezon, majd halászléfőző versenyre várták a nevezőket és az érdeklődőket a korzóra. A hagyományos helyi gasztronómiai programra 15 csapat nevezett. Legjobban sikerültnek az önkormányzattól Csapó Sándor által készített halászlevét találta a zsűri, második a művelődési központ gárdájának levese lett, harmadikként Várszegi Lászlót köszöntötték. Különdíjat vehetett át halászlevéért a paksi reform főzőklub és az Unicredit Bank csapata. A délelőttöt Wolf Kati koncertje zárta.

A Delelő Nyugdíjas Egyesület május 21-én szombaton élőzenés batyus bált tartott a paksi művelődési központ nagyklubjában. A rendezvényre meghívást kaptak a városi és a Dunakömlődi Nyugdíjas Klub tagjai is, akik rövid műsorral mutatkoztak be egymásnak.