Mit nézzünk a hétvégén?

Május 27-én 19 órakor a Forráskód című amerikai thrillert vetítik a művelődési központ színháztermében. Duncan Jones rendező szédületes filmjét, amelyben megdőlnek az időről és a térről alkotott fogalmaink, meghökkentő csavarok és felfokozott izgalmak jellemzik. Colter Stevens százados egy száguldó vonaton tér magához, és fogalma sincs, hogyan került oda. Egy Christina nevű ismeretlen nő ül vele szemben, aki viszont a jelek szerint azt hiszi, hogy ismeri őt. Hatalmas robbanás rázza meg a vonatot. A következő pillanatban Colter egy ultramodern elkülönítőben találja magát, ahol egy Goodwin nevű egyenruhás nő azt követeli, hogy számoljon be mindenről, amit látott. Colter kulcsfontosságú küldetésen vett részt, amelynek célja azonosítani a merénylőt, aki néhány órával korábban elpusztította a vonatot, és aki egy még nagyobb hatóerejű bomba felrobbantásával ezrek megölésére készül Chicago szívében. Colter egy párhuzamos valóságban rövid időre felveszi egy másik ember személyiségét a végzet felé tartó vonaton és minden visszatérésekor csak nyolc perce van, hogy megtalálja a merénylőt.

Május 27-én pénteken 19 órakor Pakson a Makovecz templomban Lajkó Félix koncertje várja a zeneszerető közönséget. A művész a 75 éves Makovecz Imre tiszteletére indult turnéra, paksi fellépésére jegyek válthatók a helyszínen 2500 forintért.

Pénteken 15 órakor Antoni Rozália baba- és bábkiállítása várja az érdeklődőket a művelődési központ nagykiállítójában a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely gyűjteményéből. A tárlatot megnyitja Nádas László Munkácsy-díjas iparművész és Kalmár Ágnes művészettörténész, közreműködnek a Balogh Antal katolikus iskola II. gimnáziumi osztályának tanulói.

Május 28-án 18 és 19 óra között a művelődési központ aulájába várják a táncolni tanulni vágyókat ingyenes rock & roll oktatásra a Duna Party Táncklub tanárai. Az est folyamán nem csak rophatják a jelenlévők, láthatnak rock & roll bemutatókat és lesz limbó verseny is, aki pedig a sok mozgástól megéhezik, annak zsíros kenyér is jut. A szervezők minden érdeklődőt várnak a hét órától kezdődő fergeteges Jampec partira!

Május 28-án több helyszínen is izgalmas program várja a gyereknapra ellátogatókat. A dunakömlődi faluházban gólyalábas bohócok, kézműves foglalkozások és izgalmas játékok mellett a szervezők halászléfőző versennyel kedveskednek a gyermeküket elkísérő felnőtteknek is. Pakson a városi strandon délelőtt 10 órától várják a kicsiket látványos fizikai kísérletekkel, Sünizenével, rendőrségi-, tűzoltó- és sportbemutatókkal, valamint koncerttel.

Vasárnap 10 órától az Erzsébet Nagy Szállodában várják érdekes programokkal a gyermekeket. Ugrálóvár, tűzoltó bemutató, habparti, kézműves foglalkozások, arcfestés és koncert várja az érdeklődőket.

Május 29-én 17 órakor a Hopp című animációs filmet tekinthetik meg a mozibarátok a művelődési központ színháztermében. A szokatlan sztorival előálló vígjáték minden bizonnyal átírja a húsvéti nyúlról kialakított hagyományos képet: Fred a munkanélküli naplopó, véletlenül megsebesíti a húsvéti nyuszit és át kell vennie a munkáját, amíg az felépül. Miközben Fred a világ legzűrösebb vendégével küszködik, mindketten megtanulják, hogy mi kell ahhoz, hogy az ember végre felnőjön.