Hírek röviden

Fotó: II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Június 2-5-ig rendezték meg Debrecenben a IV. korcsoportos kosárlabda diákolimpia országos döntőjét, melyen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola fiú kosárlabdázói 3. helyezést értek el. A lejátszott mérkőzéseken Antóni Csanád 197 pontot dobott összesen, teljesítménye alapján beválasztották a döntő „All Star” csapatába. Az elmúlt években a kosarasok munkáját Antóni Józsefné testnevelő és Antóni József felkészítő edző irányította.

Második alkalommal szervezett horgászversenyt szombaton az Atomic Boys Szurkolói Egyesület a vörösmalmi horgásztavon. A rendezvényen több mint 100-an vettek részt, a legtöbb halat a Matéz Mihály-Varga Zoltán kettős fogta ki. A hétvégi programra érkezőket finom illatok is várták, ugyanis egy hatalmas bográcsban reggel óta főtt az ebédnek való.

Június 3-án a Duna holtágnál zajlott az ötödik Fadd-Dombori Sárkányhajó Fesztivál, mely egyben a kilencedik magyar bajnokság is volt. A nebuló kupán a paksi Vak Bottyán Gimnázium, míg az első bálozók kupáján 200 méteren a Paksi Sárkány-Ha-Jó csapat diadalmaskodott.

A Koreai Köztársaság érdeklődik a paksi atomerőmű bővítése iránt, közölte hétfőn Kim Szung Hvan dél-koreai külügyi és kereskedelmi miniszter Martonyi Jánossal az EU-Ázsia találkozó alkalmával folytatott kétoldalú megbeszélésen, írja a Népszava. Dél-Korea Magyarország második legnagyobb kereskedelmi partnere és a magyar export hetedik legfontosabb célországa Ázsiában, a két országban pedig kölcsönös az igény a kulturális és oktatási csere, valamint a tudományos és technológiai együttműködés bővítésére, mondta a magyar külügyminiszter.