Hírek röviden

Fliegauf Benedek Tejút című installációjának kisérő rendezvényeként június 8-án 16 órakor Chantal Akerman D’Este című filmje tekinthető meg a Paksi Képtárban.

A Paksi Vak Bottyán Gimnázium Öregdiákjai Egyesülete június 9-én csütörtökön 17 órakor tartja idei közgyűlését, melyre szeretettel várják az egyesület tagjait és minden érdeklődőt.

Marsó Lászlóné nevelt fiával három éve él düledező házában, melynek helyreállításához eddig nem kapott támogatást, most a Paksi Segítők Kft. kezdeményezésére önkéntesek kezdték meg az életveszélyes épület javítását. Molnárné Ancika elmondta, elkeserítő körülmények fogadták őket a helyszínen. A romeltakarítással együtt legalább 10 napos munka vár rájuk, legégetőbb feladat az életveszély elhárítása, a tető lebontása, a kidőlt fal visszaépítése. Egész nap dolgoznak az önkéntesek, hogy segítsenek a bajbajutott családon. A munkát folytatni szeretnék, a segítséget szívesen fogadják.

A Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport és Hagyományőrző Egyesület és a Paksi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság közös szervezésében meghirdetett nyári táborra a létszám betelt, ezért további jelentkezéseket nem tudnak elfogadni. A nagy érdeklődés miatt az eredetileg tervezett létszámot kibővítették, így ötven gyermek fog táborozni az idei Diák Tűzoltótáborban, amelynek Bölcske ad otthont.

A DC Dunakom Kft. a háztartásban feleslegessé váló elektronikai hulladékokat minden hónap második szerdáján elszállítja, a selejtes berendezésekért hívásra ingyen házhoz megy. A következő gyűjtés június 8-án esedékes. A cég munkatársait munkaidőben a 05-75-310-411-es számon lehet keresni, a név, lakcím, valamint az elszállítandó hulladék fajtájának megadása után pedig a jelzett időpontban a kihelyezett hulladékot a kft. elszállítja.