Hírek röviden

Sikeres próbajátékon vett részt Palásthy Norbert, az NB I-ben ezüstérmes Paksi FC labdarúgója az Inter Turkunál. A finn élvonalban első helyen álló együttes szakmai stábja elégedett a csatár teljesítményével, szóban meg is egyeztek a játékossal, de még a PFC-nek a jóváhagyása is szükséges az átigazoláshoz, írja a Nemzeti Sport.

Pünkösd hétfőn 10 órától családi juniálist szerveznek az Erzsébet Nagy Szállodában. Ugrálóvár, rendőrkutyák részvételével rendőrségi bemutató, kézműves foglalkozás, gyermekanimáció, arcfestés, játékos versenyek és 15 órától a Szaggató Zenekar koncertje várja az érdeklődőket. 14 órától hulahoppkarika-verseny is lesz, melynek fődíja egy családi belépő a szálloda wellnessrészlegébe.

A paksi művelődési központ, az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda és a könyvtár június 13-án pünkösdkor, illetve augusztus 1-15-ig nagytakarítás és karbantartás miatt zárva tart. A dunakömlődi faluház július 4-13. és augusztus 17-24. között felújítás miatt szintén zárva tart.

A DC Dunakom Kft. értesítése szerint június 13-án hétfőn nem lesz hulladékszállítás, a szeméttelep ezen a napon zárva tart. A lakossági kukák és konténerek ürítését június 14-én kedden végzi el a cég, ezért a kukák kihelyezéséről ekkor kell gondoskodni.