Hírek röviden

A +100 kg-os mezőnyben Bor Barna bronzérmet nyert vasárnap a Rio de Janeiró-i olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-versenyen. A Grand Slam-viadal honlapja szerint a nehézsúlyú paksi dzsúdós az argentin Orlando Baccinót jukóval, majd az orosz Dmitrij Szterhovot ipponnal verve jutott be a négy közé. Az elődöntőben a hazai közönség előtt szereplő Daniel Hernandes várt rá, aki legyőzte őt a 2007-es világbajnokságon. Ezúttal az Eb-ezüstérmes Bor hiába vitte földre jukót érően a dél-amerikait, háromszor megintették, így ellenfele jutott tovább vazaarival, neki pedig be kellett érnie a bronzéremmel. Csoknyai László (81 kg) a megmérettetésen helyezetlenül zárt, közölte az MTI.

A Pakson zajló IX. Marx György emlékverseny férfi tornájának harmadik fordulójában a lengyel Radoslaw Wojtaszek sötéttel győzte le Ács Pétert és mesterhármassal félpontos előnnyel vezet. Berkes Ferenc kalandos partiban, nagy kockázatokat vállalva szerezte meg első győzelmét a spanyol Ivan Lopez Salgado ellen.

Tolna megyében június 22-27. között kerül megrendezésre a Duna-Híd Folklórfesztivál, a néptánckultúra őrzőinek rangos eseménye, mely a korábbi Duna-menti Folklórfesztivál Tolna megyei jogutódja. A fesztivál egyik helyszíne Dunakömlőd lesz.