Írásjel – Tavirózsa

A kézírás készítője, 31 éves nő, érzelmi életének elemzését kérte Fodor Gabriella grafológustól. Levelét „Tavirózsa” jeligével küldte.

Bár igyekszik kontroll alatt tartani érzelmi megnyilvánulásait, sokszor ezek természetes impulzusokként valósulnak meg. Mind a pozitív, mind a negatív érzelmek hirtelen keletkeznek, és gyorsan is változnak. Gyorsan teremt kapcsolatokat is – ebben segíti közvetlen modora -, de kapcsolattartása gyenge. Sok, rövid távú kapcsolat jellemzi. Érzelmileg kevésbé megbízható.

Fogékony az ingerekre. Vérmérséklete kissé heves, de nem gátlástalan. Aktív, kezdeményező, nagy vitalitású. Impulzív, cselekvő, gyorsak az érzelmi reakciói. Sokszor nyugtalan, alacsony az érzelmi küszöbe.

Erős akaratú, erős egyéniség. Az akadályoztatást, a frusztrációt közepesen tűri. Határozott, minden körülmények között próbálja megvédeni azt, ami az övé. Mások véleményét igyekszik tiszteletben tartani, de néha előfordulhat, hogy viselkedésével konfliktushelyzetet idéz elő.

Az egyénnek a szellemi síkon megélt élményei nagyon fontosak, azokra igen fogékony. Erős fantáziaműködés, megismerési késztetés, szellemi megvalósulási vágy és az elméletekhez való vonzódás jellemzi. Törekszik valamiféle ideál elérésére.

Fontos életében az ösztönerő is. Fogékony a biológiai élményekre, a testi vágyakkal, az anyagiakkal összefüggő élményekre is. Vonzódik a sportokhoz, a természethez, tiszteli a fizikai erőt.

A környezet ingereire érzékenyen reagál. A problémák és sérelmek feldolgozása meglehetősen sok időt vesz igénybe.

Nemcsak feladathelyzetben, hanem az érzelmekben is szeret kockáztatni, próbára tenni fantáziáját. Bízik vonzerejében. Reálisan képes felmérni a körülményeket, saját és mások érzelmeit és motivációit.