Hírek röviden

Miután zártkörű, tárgyalásos közbeszerzési eljárást kíván lefolytatni a jövő évi nukleáris kárfelelősségi biztosítására a Paksi Atomerőmű Zrt., ezért időszakos tájékoztatót jelentetett meg az EU hivatalos lapjában, valamint a Közbeszerzési Értesítő hétfői számában. Az egyes kockázatokhoz rendelt limitek a következők: a 2012-re szóló nukleáris kárfelelősség biztosítás káreseményenként 100 ezer, míg kártérítéseknél 125 ezer SDR kártérítési limitet kell, hogy tartalmazzon. Ezeken túl az atomkár miatt érvényesített, megalapozott kárigények kamatainak, illetve a bíróság által az atomkárral összefüggésben megállapított költségek limitje pedig 50-50 millió forint, közölte az MTI.

Megkezdődött a következő bajnoki szezonra szóló bérletek árusítása az MVM Paksnál. A tavalyihoz képest az árak nem változtak, azonban két újítás került bevezetésre. Az egyik az új családi bérlet, mellyel két felnőtt és két 14 év alatti gyermek látogathatja a mérkőzéseket. A másik változás, hogy a bérletek már nem csak a hazai NB I-es, hanem az NB II-es, Magyar Kupa és Liga Kupa mérkőzésekre is érvényesek. A bérleteket a Fehérvári úti stadionban lehet megvásárolni, további információ a 06-75-510-618-as számon kérhető.

Az Atomerőmű SE kosárlabda szakosztálya egy éves szerződést kötött Lorenzo Williams-el. Williams a tavalyi szezont a zalaegerszegi csapatban kezdte meg, majd a súlyos anyagi gondokkal küzdő ZTE csapatától az ukrán Khimik együtteséhez igazolt. Rövid idővel azután, hogy a TSS Management-nél elismerték Williams szerződéskötését, egy újabb tengerentúli játékosról derült ki, hogy Pakson folytatja. Donald Wilson a francia másodosztályból tér vissza, hogy újra Völgyivel dolgozhasson.