Hírek röviden

Teljes szélességben lezárják a borpincéknél a Hősök terét a mától kezdődő útjavítási munkálatok miatt. Már dolgoznak a Paksi Vízmű Kft. szakemberei, hogy helyreállítsák a megsüllyedt útszakaszt. A Tolnai és a Zápor utcák között behajtani tilos táblák figyelmeztetik az arra haladókat a forgalmi rend változására. A várhatóan egy hétig tartó munkák miatt kérik a közlekedők türelmét és megértését.

Péntek éjfélig II. fokú hőségriadót rendelt el az országos tisztifőorvos, mivel az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a várható napi középhőmérséklet eléri a 25 fokot. A kánikula idején megfontolandó jó tanácsokat a www.antsz.hu honlapon böngészhetik.

Kirándulást szervez felső tagozatos cigány fiataloknak július 16-án szombaton Budapestre a Paksi Cigány Kisebbségi Önkormányzat. A csapat Tell Edit alpolgármester kíséretében reggel 8 órakor indul a Szent István térről, délelőtt ellátogatnak a parlamentbe, ebéd után pedig következik a Városliget és a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Az I. István Szakképző Iskola július 18. és 31. között zárva tart, az ügyintézés szünetel, nyitás augusztus 1-jén lesz. sztési miniszter általános tűzgyújtási
tilalmat rendelt el.

Több tűzesethez is riasztották az elmúlt napokban a városi tűzoltókat, a Paks környéki települések közelében a búzatáblák és az avar égett. Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a tartós kánikula és a csapadékmentes időjárás miatt továbbra is fokozott tűzveszély áll fenn, így az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre általános tűzgyújtási tilalmom van érvényben.