Hírek röviden

Július 25-én – tekintettel a nyári munkarendre – elmarad a képviselői fogadóóra. A körzetek önkormányzati képviselői legközelebb augusztus utolsó hétfőjén várják a szokott helyszíneken az itt élőket a személyes találkozásra.

A héten zajlik az a nemzetközi balatoni tábor, ahol együtt nyaralnak a partner és testvárosok fiataljai a sóstói üdülőben. Hagyomány, hogy a paksi önkormányzat meghívására évről-évre együtt töltenek egy hetet a diákok Balatonszabadi-Sóstón, a gyermektáborban. Idén a viski, kézdivásárhelyi fiatalokhoz csatlakoztak paksi társaik is: mintegy 60-an üdülnek együtt a Balaton partján. A képviselő-testület felajánlása nyomán – akik tiszteletdíjukból teszik ezt lehetővé – a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 13 tanulója és két pedagógusa is részese lehet az üdülésnek. A táborozókhoz csatlakozott néhány napra Herczeg József, nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsnok is.

Az MVM Paks együttese szerda reggel kel útra a norvégiai Tromsö felé, ahol csütörtökön lép pályára a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének visszavágóján. A zöld-fehér gárda szerda reggel 8 órakor indul Budapestre, a repülőgép 12 óra előtt száll fel a Liszt Ferenc repülőtérről. Kis Károly a megérkezés után, szerda este a másnapi mérkőzés időpontjában edzést tart, a visszavágóra csütörtökön 19 órakor kerül sor. A mecset követően még éjjel visszaindulnak a játékosok, olvasható a klub honlapján.

Július 18-tól augusztus 20-ig igazgatási szünet kezdődik a központi államigazgatásban (a minisztériumokban, központi hivatalokban, megyei kormányhivatalokban, illetve a Kormány irányítása alá tartozó szerveknél). Az ügyfélszolgálatok továbbra is működnek, így az ügyintézés nem áll le.