Változatos megyéink az Európai Unióban

Változatos megyéink az Európai Unióban címmel közös pályázatot hirdetnek a megyei Kormányhivatalok és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó Hungarofest Nonprofit Kft. A projekt célja a Kormányablakok népszerűsítése és a fiatal magyar művészek, ifjú tehetségek bemutatkozásának elősegítése. Minden Magyarország területén állandó lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött, 35 év alatti magyar állampolgár pályázhat már meglévő, vagy újonnan elkészített saját művészeti alkotásával. A jelentkezőknek abban a megyében kell pályáznia, ahol állandó lakcímük be van jegyezve.

Minden olyan kulturális, művészeti alkotással lehet nevezni, amely egy művészeti ágat képvisel, vagy akár a művészeti ágak közötti választóvonalak elmosódását szemlélteti, legyen szó képzőművészetről, iparművészetről, irodalmi művek bemutatásáról, népművészetről, mindezek vizuális megjelenítéséről. Olyan műalkotással lehet pályázni, amely üzenetében, tartalmában és megjelenésében a Kormányablakokhoz köthető, amely díjazás esetén a Kormányablakban vagy Kormányhivatalban állandó elhelyezést nyerhet. Tudományos munkával és zenei művekkel – azok jellegére tekintettel – a pályázaton részt venni nem lehet.

Az alkotásokat az adott megyében illetékes kormányhivatalokba kell eljuttatni, ezért a mű méreteinek egyeznie kell az illetékes kormányhivatal befogadási kapacitásával, amit a pályázóknak minden esetben a kormányhivatal kijelölt képviselőjével előzetesen kell egyeztetniük. A pályaművek leadási határideje szeptember elseje, az első helyezett minden megyében bruttó 750.000 forint díjazásban részesül. A zsűri elnöke Tolna megyében Tóth Ferenc kormánymegbízott, a Tolna Megyei Kormányhivatal vezetője.