Magyar kapus is védett már a skót riválisnak

Július 28-án csütörtökön 20 órakor csap össze az Európa Liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén az MVM Paks a skót Hearts FC-vel Székesfehérváron. A zöld-fehérekből sokat kivett a legutóbbi nemzetközi Tromsö elleni találkozó, ez meg is látszott a vasárnapi Videoton ellen elszenvedett 4:0-ás vereségen. Ráadásul az említett mérkőzésen Bartha Lászlót ki is állították, így a paksi egylet több mint egy félidőt emberhátrányban futballozott. Éger László csapatkapitány szerint jobb lett volna elhalasztani a hazai bajnokit, ugyanis a norvégiai összecsapás, illetve a Hearts elleni találkozó között nem hiányzott egy újabb komoly erőpróba a címvédő vendégeként, a kimerülés az erőfocit játszó skót csapattal szemben még visszaüthet.

A Hearts ráadásul remekül rajtolt szombaton a skót bajnokságban, a tavasszal aranyérmes Rangers otthonában ért el 1-1-et. Pakson ennek megfelelően kőkemény párharcra számítanak. „A glasgow-i döntetlen önmagáért beszél, borzasztóan nehéz dolgunk lesz. Fáradtak vagyunk, de nem tehetünk mást, fel kell vennünk a skótok agresszív stílusát. Ha sikerül, továbbjuthatunk, ha nem, ráfázunk” – nyilatkozta a Sporthíradónak Éger.


A Hearts négyszeres bajnok, hétszeres kupagyőztes és négy alkalommal végzett az első helyen a skót ligakupában. A csapat stadionja a 17 420 férőhelyes Tynecastle Stadium, ami Edinburgh Gorgie kerületében található. A klub tulajdonosa az orosz bankár-üzletember, Vladimir Romanov. A csapat vezetőedzője Jim Jefferies, a leghíresebb játékosok Obua, Jonsson, Mikoliūnas és Ruben, de a keret tagja a magyar kapus Balogh János is, aki debreceni nevelésű játékosként, nem egész 18 éves korában mutatkozott be először az élvonalban 2000. május 20-án a Vác ellen. Később a Sopronhoz került, ahol másfél év alatt 30 bajnokin védett, s megnyerte csapatával a Magyar Kupát. A 2006–2007-es idény tavaszi szezonjában már ismét a DVSC tagja volt, amikor a csapattal megnyerte a Nemzeti Bajnokságot. Balogh védett 2008 márciusában is – már a Hearts of Middleton játékosaként – a győztes edinburghi örökrangadón a skót csapat egyik legnagyobb riválisa, a Hiberniant ellen. A magyar futballista jó ideig a Hearts első számú kapusa volt, azonban sérülése óta kispadon ül, csak harmadik a rangsorban.