Hírek röviden

A mai napon zárul az a pályázat, amit a hagyományos technológiával épült lakások energiatakarékos felújítására írt ki a paksi önkormányzat: a mai napon, azaz az augusztus 16-án postára adott pályázatokat fogadják még be, mivel az igénylések már most jelentősen meghaladták a pályázatra elkülönített 20 millió forintos keretet. A beérkezett pályázatokról, az esetlegesen szükséges hiánypótlásokat követően 20 munkanapon belül dönt az önkormányzat, az eredményről írásban értesítik a pályázókat.

Már csak az NB II-es Paks csapata képviseli Tolna megyét a Magyar Kupában, miután 5:0-ás eredménnyel kiütötte a két osztállyal lejjebb szereplő Sárosd gárdáját. A selejtezőket követően, augusztus 7-én bonyolították le a 2011–2012-es labdarúgó Magyar Kupa első fordulóját, az akkor még játékban maradó Bölcske és Bonyhád csapata a második körben kiesett. A Magyar Kupa küzdelmeibe az élvonalbeliek a harmadik fordulóban kapcsolódnak majd be, a nemzetközi kupákban szereplők (a Videoton, a Paks, a Ferencváros és a Kecskemét) pedig a negyedik körben.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 20 felső tagozatos tanulója augusztus 22-26. között öt napot tölthet Balatonszabadi–Sóstón jutalom táborban. A szünidei táborozás ideje alatt színes programokon vehetnek részt a nebulók, sportversenyek, kézműves foglalkozások, gyalogtúra és kirándulás szerepel a palettán. A balatoni nyaralást a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók számára a paksi önkormányzat biztosítja.

Tegnap óta nyújthatóak be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram keretében az 1992 előtt épült, hagyományos szerkezetű lakóépületek, lakások felújítására, illetve új lakóépületek építésére vonatkozó épületenergetikai pályázatok. A támogatható tevékenységek közé tartozik többek között a nyílászárók cseréje, a homlokzatok és födémek hőszigetelése, a hagyományos energiaforrással működtetett melegvízrendszerek felújítása és a megújuló energia felhasználásának elősegítése.

Augusztus 27-ről szeptember 24-re módosult a Miss Alpok Adria nemzetközi szépségverseny Tolna megyei elődöntőjének időpontja, így a jelentkezéseket továbbra is várják a csillagshow@gmail.com email-címre. A megmérettetés a tamási termálfürdőben lesz, ahol a rendezvény előtt gyermekszépségversenyt tartanak, emellett az eseményen megválasztják a rendezvénynek helyt adó város szépét is.