Hírek röviden

A paksi önkormányzat versenytárgyaláson történő értékesítésre hirdeti meg a Kossuth Lajos utca 28. szám alatt található, 665 négyzetméteres nagyságú ingatlant. A kikiáltási ár nyolcmillió-négyszázezer forint, a versenytárgyaláson ajánlattevőként az vehet részt, aki legkésőbb szeptember 9-ig jelentkezik a hivatal pénzügyi osztályán, és a biztosítékot letétbe helyezi. A versenytárgyalás szeptember 13-án 10 órakor lesz a polgármesteri hivatal első emeleti tárgyalójában.

Szerdán megkezdődnek a Liga Kupa küzdelmek, ahol az MVM Paks az Újpest FC ellen indít Budapesten. Nem lesz egyszerű a rajt Kis Károly csapata számára, ugyanis Fiola Attila, Nagy István, Mészáros István, Bohner Roland és Magasföldi József sérülés miatt biztosan nem tud részt venni a játékban. A vezetőedző előzetes nyilatkozata szerint mind az Újpest, mind az ezt követő Szolnok elleni mérkőzésen több olyan játékos is lehetőséget kap majd, akik eddig kevesebbet szerepeltek. A mai 18 órakor kezdődő budapesti Megyeri úti meccs ingyenes.

A Paksi Német Nemzetiségi Kisebbségi Önkormányzat októberben ismét német nyelvtanfolyamot indít, a képzés szintje igazodik a jelentkezők nyelvismeretéhez, így igény szerint újrakezdő vagy középhaladó csoportot is indítanak. Az október 3-án induló tanfolyam időtartama 100 óra lesz, jelentkezni szeptember 23-ig lehet.

A Paksi Sporthorgászok Egyesületének családi napja keretében került megrendezésre augusztus 27-én a Tokaji Sándor Emlék Horgászverseny a Vörösmalom-tónál. A három órás megmérettetésen öt kategóriában versengtek a nevezők, majd közös ebéd és eredményhirdetés zárta a programot. A nyertesek értékes ajándékban részesültek, a legnagyobb hal kifogója különdíjat kapott.