Paksi győzelem a tűzoltóvetélkedőn

A paksi önkormányzati tűzoltók diadalmaskodtak a megye tűzoltóságainak szakmai vetélkedőjén, Kölesden. A helyi polgárvédelmi bázison délelőtt elméleti feladatok várták a régió hivatásos tűzoltóit, melyeken jogszabályi és szakmai ismeretekről kellett számot adni, ám a legizzasztóbb rész csak ezután következett. Árvai Imre és csapata különösen embert próbáló feladatsort állított össze a polgári védelem föld alatti objektumában.

– A beosztotti állomány egy labirintus jellegű feladatot hajt végre: füsttel teli helyiségben, rossz látási körülmények között kell gázpalackot biztonságba helyezni, emelést és különböző tömlőkapcsolásokat végrehajtani, majd teljes felszereléssel egy szűk hágcsón felkapaszkodni. A feladatok mindegyike hozzátartozik a tűzoltói tevékenységhez – mondta el a tűzoltósági felügyelő. A feladatsornak a föld alatt nem volt vége, a felszínen mentőkötél fűzést, hordógurítást és rádióforgalmazást kellett végrehajtaniuk a lánglovagoknak.

A résztvevő csapatok közt volt a Paksi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság (höt) és a Paksi Atomerőmű Zrt. Létesítményi Tűzoltóság is, utóbbi meghívásnak tett eleget.

A gépjármű-vezetési feladatot végül a paksi höt pilótája, Keserű István teljesítette a legjobban és a leggyorsabban, így első helyen végzett. A hivatásos tűzoltó csapat is diadalmaskodott kategóriájában, így a paksiak képviselhetik a megyét szeptember 22-én Szegeden, az országrészi vetélkedőn. A későbbi országos megmérettetésen, melynek az atomerőmű tűzoltói már biztos résztvevői, az értékes díjak mellett a presztízsért is küzdenek majd.